Κέικ Γιαουρτιού 😋

Συστατικά:

6 μονάδες αυγών
6 ποτήρια γιαούρτι Αλεύρι
4 ποτήρια γιαούρτι ζάχαρη
2 μονάδες γιαούρτι λεμόνι
2 ποτήρια γιαούρτι ηλιέλαιο
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
10 γρ βούτυρο

Προετοιμασία:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να παχύνουν σημαντικά. Αν προτιμάτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τη βέργα χειροκίνητα, αν και θα πάρει περισσότερο χρόνο.

3. Προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη και το γιαούρτι λεμόνι, και συνεχίζουμε το χτύπημα. Το φυσιολογικό είναι να χρησιμοποιείς το γιαούρτι λεμονιού, αν και μπορεί να αντικατασταθεί και από φυσικό γιαούρτι, αν και θα έχει λιγότερη γεύση. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσε να διορθωθεί με την ενσωμάτωση άλλων συστατικών όπως ξύσμα λεμονιού, κομματάκια σοκολάτας ή άλλα φρούτα.

4. Όταν όλα είναι τέλεια αναμειγμένα, κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι και τη μαγιά, και προσθέτουμε στο μπολ. Είναι σημαντικό να κοσκινίσουμε το αλεύρι έτσι ώστε να πέσει πιο χαλαρό, όπως με τη μορφή βροχής, και να μην παράγει κούτσους που αργότερα θα μπορούσαν να δυσκολέψουν το σωστό μαγείρεμα του κέικ.
5. Σε αυτό το σημείο, όχι άλλο μαστίγωμα αλλά προσεκτικά ανάμειξη με πιρούνι. Με αυτόν τον τρόπο η ζύμη δεν θα χάσει τον όγκο που κέρδισε χτυπώντας τα αυγά.
6. Ρίχνουμε το μείγμα που προκύπτει σε καλούπι, το οποίο πρέπει να έχει λαδωθεί με βούτυρο για να μην κολλήσει αργότερα.

7. Τοποθετήστε το καλούπι στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά. Μην αφήνετε να περάσει πολύς χρόνος μεταξύ όταν μόλις έχετε ανακατέψει τη ζύμη και όταν αρχίσει να μαγειρεύει, καθώς αυτό μπορεί να αφαιρέσει τον αέρα που έχει κερδιστεί ανακατεύοντας την και, κατά συνέπεια, το κέικ θα χάσει αφράτο.
8. Για να ελέγξετε ότι είναι έτοιμο αφού περάσει η ώρα, τσιμπήστε με οδοντογλυφίδα ή βελόνα πλεξίματος και, αν βγει καθαρό, μπορείτε να αφαιρέσετε το κέικ από τον φούρνο.

9. Αν δείτε ότι η επιφάνεια της τούρτας έχει πάρει ήδη το χαρακτηριστικό χρυσαφένιο χρώμα της αλλά, από την άλλη, το εσωτερικό είναι ακόμα ωμό, συνεχίστε το μαγείρεμα αλλά τοποθετήστε από πάνω αλουμινίου αλουμινόχαρτο για να μην καεί το εξωτερικό.
10. Όταν αποσυναρμολογείτε το καλούπι, τοποθετήστε το γλυκό σε συρματόθηκη μέχρι να κρυώσει.

Η Συνταγή είναι από το Cake recipes

Προηγούμενο άρθροΕύκολη Κερασόπιτα με παγωτό
Επόμενο άρθροΜπαρες πρωτείνης…όταν θέλεις ένα γλυκό χωρίς να νιώθεις ενοχές μετά.