ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΚΕΪΚ
1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
1/4 κ. Αλάτι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο 

1 μεγάλο αυγό (μόνο κρόκο)
1/4 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη 
1/4 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας 
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι 
1 μέτριο καρότο 

Επικάλυψη
30gr  τυρί κρέμα 
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1/4 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας 
1/2 φλιτζάνι σκόνη ζάχαρης 

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεσαίο μπολ συνδυάστε το αλεύρι, τη σκόνη ψησίματος, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν ομοιόμορφα.
Ξεφλουδίστε το καρότο και χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο τρίφτη για να το τρίψετε σε ένα ξεχωριστό μπολ. Προσθέστε τον κρόκο αυγού, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια και το φυτικό έλαιο στο τεμαχισμένο καρότο. Ανακατέψτε αυτά τα υλικά μαζί με ένα πιρούνι μέχρι να συνδυαστούν ομοιόμορφα. 
Ρίξτε το μπολ των ξηρών συστατικών στο μπολ των υγρών συστατικών και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν ομοιόμορφα.
Επαλείψτε δύο μικρά μπολ με βούτυρο, και στη συνέχεια μοιράστε το μείγμα μεταξύ των δύο. Τοποθετήστε τα πυράντοχα μπολάκια σε ένα ταψί για να διευκολύνετε τη μεταφορά τους μέσα και έξω από το φούρνο. Ψήνουμε τα κέικ για 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζετε στο κέντρο.
Ενώ τα κέικ ψήνονται, τοποθετήστε την κρέμα τυριού, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ και αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου , χτυπήστε με ένα πιρούνι μέχρι ομογενοποιηθούν καλά. Ανακατέψτε τη σκόνη ζάχαρης λίγο κάθε φορά μέχρι να ενσωματωθεί.
Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν πριν απλώσετε το τυρί κρέμας στο επάνω μέρος (διαφορετικά θα λιώσει και θα ολισθήσει). Τέλειο!
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αν δεν έχετε μικρά πυράντοχα μπολάκια αυτά μπορούν να ψηθούν σε μπολάκια muffins

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με μακαρόνια και ντοματίνια μαριναρισμένο σε σκόρδο
Επόμενο άρθροΠαριανή Πίτα της Αργυρώς