Τιραμισού

Συστατικά

450 γρ κρέμα μασκαρπόνε
3 Πακέτα σαβαγιαρ
4 φλιτζάνια καφέ 
3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
Πικρή σκόνη κακάο

Για την κρέμα
200 γρ μασκαρπόνε
250 g πλήρες γάλα
2 κρόκοι αυγών
80 g κρυσταλλική ζάχαρη
28 γρ αλεύρι 00
1 φακελάκι Βανιλίνη ή βανίλια

Εκτέλεση

Για την κρέμα

Πρώτα από όλα για να φτιάξετε αυτή τη κρέμα μασκαρπόνε πρέπει να ετοιμάσετε την απλή κρέμα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κοσκινισμένο αλεύρι. Στην άκρη, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη βανίλια να σιγοβράσουν, όταν ζεσταθεί το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε ζωηρά και το αφήνουμε να πήξει.
Τοποθετούμε την κρέμα που έχουμε σε ένα μπολ, τοποθετούμε τη μεμβράνη σε επαφή και την αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει το πρώτο, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε ζωηρά με ένα σύρμα χειρός.
Και εδώ είναι η κρέμα μασκαρπόνε που θα ξεκουραστεί στο ψυγείο για μια ώρα και μετά μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε

Αφού είναι έτοιμη η κρέμα μασκαρπόνε μπορούμε να ξεκινήσουμε την προετοιμασία του τιραμισού.
Στον πάτο ενός ταψιού 34 × 20 εκ. απλώνουμε ένα στρωμα κρέμας μασκαρπόνε, βουτάμε τα σαβαγιαρ στον ζαχαρούχο καφέ και συνθέτουμε την πρώτη στρώση, ρίχνουμε και ισιώνουμε καλά
τη μισή κρέμα μασκαρπόνε και συνεχίζουμε με τη δεύτερη στρώση μουλιασμένων σαβαγιαρ στο καφέ και την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε.
Τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 3-4 ώρες και μετά σερβίρουμε.
Και ιδού το τιραμισού με τον τρόπο μου είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣοκολατόπαστα…Ένα γρήγορο και νόστιμο γλυκό θαύμα
Επόμενο άρθροΠροβατίνα με λαχανικά στη γάστρα