Συνταγή 🌹

400 γρ. Κολοκύθα πορτοκαλί τριμμένη
4 αυγά
1 ποτήρι λάδι (μισό καλό μισό καλαμποκέλαιο)
400 γρ.ζάχαρη
1 πορτοκάλι το χυμό και το ξύσμα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ κανέλλα
Στη μύτη απ’ το κουταλάκι γαρύφαλλο
2 βανίλλιες
1 πακέτο αλεύρι φαρίνα +1 κ.γ μπέικιν
Και ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τ αυγά με τη ζάχαρη καλά ν ασπρίσουν !
Συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το λάδι .
Κατόπιν ρίχνουμε την κολοκύθα (όχι στημένη), το αλάτι ,το χυμό,το ξύσμα , κανέλλα , γαρίφαλο, βανίλλιες και τη φαρίνα με το μπέικιν.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ στενόμακρο η ταψάκι και ρίχνουμε το μίγμα
Ψήνουμε στους 170 περίπου μία ώρα
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με την άχνη !
Γίνετε νόστιμο και πολύ αφράτο !
Καλή επιτυχία!💗

Ευχαριστούμε την Βανα Ντελη.Ρεβ.

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα καρότου…πολύ απλή και νόστιμη
Επόμενο άρθροΚολοκυθοκεφτές με πάστα κόκκινης πιπεριάς