Κέικ κρέμας.

Συστατικά…

για το κέικ
Το σχήμα είναι στρογγυλό με διάμετρο 20 cm
120 ml γάλα
120 ml νερό
150 γραμμάρια αλεύρι
4 αυγά
0,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
80 γραμμάρια βούτυρο

Κρέμα (για ποσότητα 600 ml)
500 ml γάλα πλήρες
1 στικάκι βανίλια κομμένο στη μέση (ή 1/2 κ.γ. σκόνη)
6 κρόκοι
100 γρ ζάχαρη λεπτή (όχι άχνη)
25 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ cornflour
1 κ.γ. ζάχαρη για την επιφάνεια (αν μείνει στο ψυγείο για χρήση αργότερα)

Εκτέλεση

Αρχικά, ετοιμάζουμε τα κέικ…
Ρίχνουμε νερό, το γάλα και το βούτυρο σε ένα σκεύος με χοντρό πάτο, αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε ζάχαρη, αλάτι, αλεύρι, μαγειρεύουμε τη ζύμη ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύουμε καλά τη ζύμη, πρέπει να ξεκολήσει απο τα τοιχωματα της κτσαρόλας στο οποίο παρασκευάζεται, δηλαδή να σχηματίζει σβώλο.

Αφήστε τη ζύμη να κρυώσει (σας ​​προειδοποιώ, η ζύμη δεν πρέπει να είναι καυτή!!!)
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς προσεκτικά μετά από κάθε αυγό, χτυπάμε με το μίξερ και στο τέλος με ένα κουτάλι, η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ομοιόμορφη και παχύρρευστη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη

Λιπάνετε τον πάτο και τις πλευρές της φόρμας με βούτυρο, απλώστε το πρώτο μέρος της ζύμης, ιδανικά μην το ισιώνετε, γιατί κατά το ψήσιμο πρέπει να σχηματιστούν τα εξωγκώματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε λειτουργία από πάνω κάτω για 25-30 λεπτά. Αφήστε να κρυωσει στη φόρμα
Αντίστοιχα ψήνουμε το δεύτερο μέρος της ζύμης.

Ετοιμάζουμε την κρέμα…
Σε μεγάλο κατσαρόλι (με βαρύ πάτο κατά προτίμηση για να διατηρείται η θερμοκρασία) φέρνετε σε οριακό σημείο
βρασμού το γάλα. Προσθέτετε τη βανίλια και αφήνετε να πάρει άρωμα για 5 λεπτά -το γάλα στο τσακ να μην βράζει.
Αποσύρετε απ’ τη φωτιά και βγάζετε τη βανίλια
Χτυπάτε σε μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα και ανακατεύετε καλά στο μείγμα το αλεύρι και το κορνφλάουρ.
Ρίχνετε 100ml από το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών-ζάχαρης, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν.
Το μεταφέρετε στο κατσαρόλι με το υπόλοιπο γάλα, και σε μέτρια φωτιά, πάντα ανακατεύοντας. Βράζετε για 1 λεπτό.

Tip: Για να κρυώσει η κρέμα σας χωρίς να δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνειά της, καλύψτε την με ένα κομμάτι μεμβράνης, το οποίο να ακουμπάει την κρέμα χωρίς να περικλείει αέρα.

Συναρμολογουμε την τούρτα
Εφόσον κρυώσει την χτυπάμε λιγο να αφρατεψει
Σ ένα τσερκι εβαλα το πρώτο μέρος του κεικ + όση κρέμα θέλουμε + το δεύτερο μέρος, το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Όταν σερβίρετε, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Θα σας ξετρελανει η γεύση της 😋

ΠΗΓΗ: Магдалина Шершун

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με ανθότυρο…είναι πεντανόστιμα
Επόμενο άρθροΧοιρινό με βότανα