Κέικ Λεμονιού

Υλικά

Για τη βάση:
210 γρ αλεύρι
80 γρ ζάχαρη
170 γρ βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση λεμονιού:
4 αυγά
100 ml χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
35 γρ αλεύρι
200 γρ ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Πώς να ετοιμάσετε Λεμονοκέικ

Ο φούρνος προθερμαίνεται στους 180 βαθμούς.
Παίρνετε τα υλικά για τη βάση ή την κρούστα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής ζύμη.
Τοποθετούμε ταψί σε ταψί 20 × 28 εκ. και τοποθετούμε τη ζύμη, ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Όσο η βάση είναι στο φούρνο, ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Η σύνθεση χύνεται πάνω από την κρούστα.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ή να μην παίζει πλέον η μέση.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα πριν το κόψουμε.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, μερίδα και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΡαβανί χωρίς αυγά – Υγρό και Νόστιμο Σιμιγδαλένιο κέικ
Επόμενο άρθροΤο απόλυτο και πιο ζουμερό Σοκολατοκέικ