Κέικ Λεμονιού ❤️

Υλικά

240 γρ αλεύρι
50 g άμυλο πατάτας
2 αυγα
Αλάτι
120 κρυσταλλική ζάχαρη ή ζαχαροκάλαμο
12 g μπέικιν πάουντερ
150 ml χυμό λεμονιού
Τριμμένη φλούδα από 3 λεμόνια
80 ml ηλιέλαιο
30 ml νερό

Για το γλάσο
Ζάχαρη άχνη
Χυμός ενός λεμονιού για γεύση

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να φουσκώσουν, μετά προσθέτουμε το λάδι και το χυμό λεμονιού, την τριμμένη
φλούδα, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το άμυλο, τη μαγιά και προσθέτουμε πολλές φορές και τέλος το νερό, ρίχνουμε στη φόρμα του κέικ 27 x 12 περίπου και ψήνουμε στους 160 για 40 λεπτά

Γλάσο…βάζουμε το χυμό ενός λεμονιού σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη…προσθέτουμε τη ζάχαρη σταδιακά μέχρι να έχουμε ένα πηχτό γλάσο…όταν ψηθεί το κέικ και κρύο απλώνουμε από πάνω το γλάσο


Παραλλαγές: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό πορτοκαλιού αντί για χυμό λεμονιού
Ομοίως για το γλάσο, αντικαταστήστε το λεμόνι με πορτοκάλι
Ή φτιάξτε αναμεικτο χυμό μεταξύ πορτοκαλιού και λεμονιού…

Michela Guerra

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ Κανέλας

 

χωρίς ζύμωμα, απλά το ανακατεύετε και το ψήνετε 🙂

Υλικά

2 κούπες ζάχαρη
4 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγα
2 φλιτζάνια γάλα
⅔ φλιτζάνι φυτικό λάδι

Επικάλλυψη:
1 κουταλιά της σούπας κανέλα + 1 κουτ.γλ
⅔ φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτελεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε τις φόρμες.
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ή μίξερ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και το λάδι.
Προσθέστε σταδιακά το ξηρό μείγμα μέχρι να υγρανθεί. Μπορειτε να το μοιρασετε σε 2 φόρμες
Ρίξτε το μείγμα 2 εκ πιο κάτω απο το χείλος της φόρμα γιατι θα φουσκώσει.
Ανακατέψτε το υλικά της επικάλυψης, προσθέστε 1 κσ κουταλιά της σούπας σε κάθε κεικ και ανακατέψτε με ένα καλα με ένα μαχαίρι, αφήνοντας λίγο και για από πάνω.
Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠιπεριές και Μελιτζάνες στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΖαμπονοκασερόπιτα χωρίς φύλλο