Συστατικά:
 700 gr μήλα ποικιλία fuji είναι καλύτερα
 3 μεγάλα αυγά
 6 κουτ. Σούπας ζάχαρη
 1/2 φλιτζάνι γάλα κάθε είδους
 1 κουταλιά ανάλατο βούτυρο λιωμένο
 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1/3 φλιτζάνι αμύγδαλα σε φέτες
 ζάχαρη σε σκόνη για επικάλυψη

Εκτέλεση:
Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε πολύ λεπτές φέτες, πάχους περίπου 2 mm. 


Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Στρώστε ταψί-φόρμα 20 εκ με χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μία κρέμα ανοιχτό κίτρινο. Προσθέτουμε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
Κοσκινίστε μέσα το αλεύρι. Κοσκινίζουμε για να κρατήσουμε το μείγμα ελαφρύ. Προσθέστε περίπου το ένα τρίτο του αλευριού στο κόσκινο. Τοποθετήστε το κόσκινο ακριβώς πάνω από το μπολ με το μείγμα αφήνοντας το αλεύρι να κοσκινίσει μέσα στο μπολ. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο αλεύρι. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Προσθέστε περίπου το ήμισυ των μήλων σε φέτες στο μείγμα. Ξεχωρίστε τις κολλημένες φέτες πριν τις προσθέσετε. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα από καουτσούκ για να ανακατεύετε τα μήλα μέχρι όλα αυτά να είναι επικαλυμμένα με μείγμα.

Προσθέστε στα υπόλοιπα μήλα και ανακατέψτε και επικαλύψτε μέχρι όλα τα μήλα να είναι επικαλυμμένα με το μείγμα.

 Ρίξτε με το κουτάλι τα μήλα μέσα στην φόρμα του κέικ. Χρησιμοποιήστε σπάτουλα για να ξύσετε το μπολ για να πάρετε κάθε τελευταίο κομμάτι του μείγματος που απομείνει και να το ρίξετε από πάνω στα μήλα.

Πασπαλίστε τα αμύγδαλα πάνω από το κέικ.

Τοποθετήστε την φόρμα στο μεσαίο τμήμα του φούρνου σας και ψήστε για 40 λεπτά. Καλύψτε το πάνω μέρος του κέικ ελαφρά με ένα αλουμινόχαρτο και ψήστε άλλα 10-20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κέικ. Για να ελέγξετε εάν έχει γίνει κέικ, κολλήστε μια οδοντογλυφίδα στο κέικ και το μείγμα δεν πρέπει να είναι πλέον υγρό. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ποσότητα των μήλων που χρησιμοποιήσατε και την ποσότητα υγρασίας στα μήλα.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετήστε το σε ψυγείο για μία νύχτα.

Αμέσως πριν το σερβίρετε, αφαιρέστε το κέικ από το ψυγείο. Πασπαλίστε με ζάχαρη σε σκόνη. Χρησιμοποιήστε ένα αιχμηρό μαχαίρι για να κόψετε το κέικ.

https://kirbiecravings.com/

Προηγούμενο άρθρο7 Λάθη Που Κάνουμε Στο Φαγητό Σχεδόν Καθημερινά
Επόμενο άρθροΟνειρικά Κορνεδάκια με Βελούδινη Κρέμα Πατισερί….έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο