Κέικ με βάση τον καφέ και τα καβουρδισμένα καρύδια

 Η ζύμη γίνεται χαλαρή και εναρμονίζεται πολύ καλά με την κρέμα.
Μπορώ να την συστήσω με ασφάλεια.

Υλικά σε ταψί 25 × 35 εκ

Καρύδια καβουρδισμένα – 200 γρ. (150 γρ. ψιλοκόβουμε για τη ζύμη. Και 50 γρ. – κομμένα με μαχαίρι – για επικάλυψη
Αυγά – 6
Βραστός δυνατός καφές – 3 κουταλιές της σούπας.
Ζάχαρη – 150 g, μια πρέζα αλάτι
Αλεύρι – 60 g
Μπέικιν πάουντερ – 12 g

Κρέμα:
Γάλα – 400 ml
Αυγό – 1
κορν φλαουρ – 50 g
Ζάχαρη – 100 g + ζάχαρη βανίλιας – 10 g
Δυνατός παρασκευασμένος καφές – 5-6 κουταλιές της σούπας.
Λάδι – 150 g
Για πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς και τρίβουμε 3-4 κύβους σοκολάτας.

Παρασκευή:

Διαχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Αλατίζουμε τους κρόκους και αρχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τον καφέ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τους αλεσμένους
ξηρούς καρπούς και το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ (ενώ δουλεύουμε με το μίξερ).
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτά και τα προσθέτουμε σε δόσεις στη μάζα των ξηρών καρπών.
Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Στρώνουμε το κάτω μέρος της φόρμας με χαρτί. Απλώνουμε τη ζύμη και την μοιράζουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια Ψήνουμε στους 180 ° C, περ. 25-30 λεπτά Αφήστε να κρυώσει.

Ετοιμάστε την κρέμα.
Έχω περιγράψει πολλές φορές πως γίνετε η κρέμα. Όταν η κρέμα κρυώσει , προσθέτουμε σε δόσεις τον βρασμένο καφέ και χτυπάμε μέχρι να
γίνει κρέμα. Χτυπάμε το βούτυρο. Προσθέστε την κρέμα του καφέ στο βούτυρο σε δόσεις και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα.
Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στο κέικ, πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς και τρίβουμε τη σοκολάτα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με καρύδι…Ετοιμάζονται εύκολα. Αποδεικνύονται πραγματικά νόστιμα.
Επόμενο άρθροΠλέον μπορείτε να φτιάξετε το κοτόπουλο των KFC με την μυστική συνταγή τώρα εδώ.