Κέικ με ζύμη Μπισκότο

Συστατικά:

– 3 αυγά
– 1 φλιτζάνι γάλα
– 1/2 φλιτζάνι λάδι
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 κουταλιά της σούπας εκχυλισμα βανίλιας
– 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία:

– Ως πρώτο μέτρο, πριν αρχίσετε να φτιάχνετε το κέικ, ανοίξτε το φούρνο και αφήστε το στους 160 ° C τουλάχιστον.
– Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα. Κόβουμε βούτυρο και το περνάμε τη φόρμα και μετά προσθέτουμε αλεύρι και το αλείφουμε.
– Για να πετύχουμε μια αφράτη και πλούσια ζύμη, κάθε συστατικό που τοποθετούμε, χτυπάμε. Πρώτα όλο το υγρό και μετά το στερεό.

Εκτέλεση:

Χτυπήστε τα αυγά, 1 φλιτζάνι γάλα και χτυπήστε, 1/2 φλιτζάνι λάδι και χτυπήστε, 1 φλιτζάνι ζάχαρη και χτυπήστε, 1 κουταλιά της σούπας ουσία βανίλιας, 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε. Χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε στη φόρμα.
– Βάζουμε στο φούρνο περίπου μεταξύ 50 και 60 λεπτών.

ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ πριν από 50 λεπτά, διαφορετικά η ζύμη θα χαμηλώσει.
Πώς ξέρουμε πότε είναι έτοιμο; Όταν η κορυφή δεν είναι τόσο κιτρινωπή ή λευκή αλλά μάλλον σε χρώμα φρυγανιάς.
Βγάζουμε το κέικ, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και το αφήνουμε για λίγο με τον φούρνο σβηστό ώστε να λιώσει λίγο

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς με Ταχίνι
Επόμενο άρθροΑπίστευτα νόστιμο κέικ σοκολάτας