Κέικ με ζύμη Μπισκότο
Συστατικά:
– 3 αυγά
– 1 φλιτζάνι γάλα
– 1/2 φλιτζάνι λάδι
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 κουταλιά της σούπας εκχυλισμα βανίλιας
– 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
Διαδικασία:
– Ως πρώτο μέτρο, πριν αρχίσετε να φτιάχνετε το κέικ, ανοίξτε το φούρνο και αφήστε το στους 160 ° C τουλάχιστον.
– Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα. Κόβουμε βούτυρο και το περνάμε τη φόρμα και μετά προσθέτουμε αλεύρι και το αλείφουμε.
– Για να πετύχουμε μια αφράτη και πλούσια ζύμη, κάθε συστατικό που τοποθετούμε, χτυπάμε. Πρώτα όλο το υγρό και μετά το στερεό.
Εκτέλεση:
Χτυπήστε τα αυγά, 1 φλιτζάνι γάλα και χτυπήστε, 1/2 φλιτζάνι λάδι και χτυπήστε, 1 φλιτζάνι ζάχαρη και χτυπήστε, 1 κουταλιά της σούπας ουσία βανίλιας, 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε. Χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε στη φόρμα.
– Βάζουμε στο φούρνο περίπου μεταξύ 50 και 60 λεπτών.
ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ πριν από 50 λεπτά, διαφορετικά η ζύμη θα χαμηλώσει.
Πώς ξέρουμε πότε είναι έτοιμο; Όταν η κορυφή δεν είναι τόσο κιτρινωπή ή λευκή αλλά μάλλον σε χρώμα φρυγανιάς.
Βγάζουμε το κέικ, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και το αφήνουμε για λίγο με τον φούρνο σβηστό ώστε να λιώσει λίγο
Καλή Απόλαυση