Κέικ με καρυδιά και κρέμα βανίλιας

Υλικά

για την βάση:

1 αυγό
1 φλιτζάνι ζάχαρη (ή λιγότερο, για γεύση)
1 φλιτζάνι αλεσμένα καρύδια
1 φλιτζάνι γάλα
Μισό φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
1 φακελάκι ζάχαρης βανίλιας

για την κρέμα:
2 φακελάκια πουτίγκα βανίλιας Γιωτης
600 ml γάλα
5 κουταλιές ζάχαρη
150 g βούτυρο
+ Τριμμένη σοκολάτα για διακόσμηση
Για να μετρήσω τα συστατικά χρησιμοποίησα ένα φλιτζάνι 200 ​​ml.

Εκτέλεση:

Για την βάση, Χτυπήστε αυγό να αφρίσει με τη ζάχαρη. Συμπεριλάβετε σταδιακά το λάδι, το γάλα και τα υπόλοιπα συστατικά.
Βουτυρώστε και σκονίστε ένα ταψί 20 * 30 cm με αλεύρι, μεταφέρετε το παραπάνω μείγμα σε αυτό.
Βάλτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήστε στο πάνω μέρος για 25 λεπτά.

Μετά το ψήσιμο, αφήστε την βάση να κρυώσει.

Για την κρέμα, ανακατέψτε το γάλα με τη ζάχαρη και το πουτίγκα σε σκόνη. Βάζουμε στη φωτιά και βράζουμε μέχρι να πήξει η πουτίγκα.
Ξεχωριστά, χτυπήστε το βουτύρου να αφράτεψει και στη συνέχεια ενσωματώστε το σταδιακά στην κρύα πουτίγκα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο.
Απλώστε την κρέμα που λαμβάνεται με τον τρόπο αυτό και διακοσμήστε με τριμμένη σοκολάτα.

Απολαύστε με γευστικά! Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜπατσαρία Γιαννιώτικη
Επόμενο άρθροΚοκκινιστό Μοσχαράκι με σάλτσα σόγιας