Σιροπιαστό Παντεσπάνι

Συστατικά:

10 αυγά
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
10 κουταλιές της σούπας αλεύρι σιμιγδάλι 
1 μπέικιν πάουντερ

1 λιτ. νερό
500 γρ. ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι

Ταψάκι 30 εκ.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το υπέροχο γλυκό μας, σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών και χτυπάμε με ενα μίξερ χειρός, σιγά-σιγά ρίχνουμε και τη ζάχαρη έως ότου πάρουμε μία σφιχτή μαρέγκα σαν γιαούρτι.


Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών έναν-έναν εφόσον ενσωματωθεί ο πρώτος τότε προσθέτουμε και το δεύτερο και χτυπάμε συνεχώς.
Μέσα στο μείγμα που θα προκύψει κοσκινίζουμε το αλεύρι το baking powder και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να ενσωματωθεί πάρα πολύ καλά, για αυτό και ανακατεύουμε αρκετή ώρα.
Αλείφουμε το ταψάκι μας με λιωμένο βούτυρο και το αλευρώνουμε αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το χτυπάμε το ταψάκι στο πάγκο για να καθίσει καλά.


Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180°.

Για το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε 5 έως 7 λεπτά από το σημείο βρασμού μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο ελέγχουμε με την τεχνική της οδοντογλυφίδας εάν έχει ψηθεί.
Το κόβουμε σε κομμάτια και με μία κουτάλα το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι το αφήνουμε μία δύο ώρες για να τραβήξει το σιρόπι και το γλυκό μας είναι έτοιμο (αν θέλετε το πασπαλίζετε και καρύδα τριμμένη ή φιλε αμυγδάλου)

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤυρομπουκιές … Πολύ γρήγορες
Επόμενο άρθροΕξαιρετικά κρεμώδες και νόστιμο κέικ που σας κερδίζει με την πρώτη μπουκιά