Είναι τόσο εύκολο να φτιαχτεί και μπορεί να συνδυαστεί άψογα με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ,  Έχει γίνει ήδη αγαπημένο μου και μπορώ να σας εγγυηθώ αν το κάνετε, δεν θα είναι η τελευταία φορά!

Συστατικά:

– 300 γραμμάρια τριμμένο σκονη αμύγδαλα
– 250 γραμμάρια ψιλή ζάχαρης
– 2 κουταλιές της σούπας μπεικιν
– 5 αυγά
– 200ml συν 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
– 5 φλυντζανάκια του καφέ καστανή ζάχαρη, συν 5 κουταλιές της σούπας για το σιρόπιασμα
– Ξύσμα και χυμός από 1 μεγάλο πορτοκάλι
– Ξύσμα και χυμό ½ λεμονιού
– 3 γαρύφαλα
– 2 ξυλάκια κανέλας

Μέθοδος:

– Προθερμάνετε το φούρνο 180C. Λιπάνετε και στρώστε ένα ταψί 30cm x 20cm με χαρτί 

– Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά , αμύγδαλα, τη ψιλή ζάχαρη και το μπεικιν.
– Σε ένα χωριστό μεγάλο δοχείο ανάμειξης τοποθετήστε το ηλιέλαιο, τα αυγά, την καστανή ζάχαρη
και το ξύσμα πορτοκαλί και λεμόνι, και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν καλά, είτε χρησιμοποιώντας ένα χτυπητήρι είτε ηλεκτρικό μίξερ.
– Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στο μεγάλο δοχείο ανάμειξης και ανακατέψτε μαζί μέχρι να συνδυαστούν.
– Ρίξτε το μείγμα στο ταψί του κέικ και ψήνετε στο φούρνο για 35-45 λεπτά – μετά από 20 λεπτά ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι από πάνω δεν έχει αρπάξει πάρα πολύ, είναι καλό να έχει ένα ζεστό χάλκινο χρώμα αλλά θα πρότεινα να τοποθετήσετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο εάν ακόμη θέλει χρόνο στο φούρνο.
– Μόλις το κέικ είναι έτοιμο (θα πρέπει μία οδοντογλιφίδα στη μέση και βγαίνει καθαρή), αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε λίγο να κρυώσει ενώ κάνετε το σιρόπι.

– Βάλτε τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού, 3 κουταλιές σούπας ζαχαρη γαρίφαλα και κανέλα σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήστε να βράσει στη συνέχεια να μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά.
– Ενώ το κέικ είναι ακόμη ζεστό ραντίστε με το σιρόπι με ομοιόμορφο τρόπο, επιτρέποντάς του να κρυώσει στο ταψί και να απολαύσει το σιρόπι.
– Αφαιρέστε από το ταψί, και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: devolkitchens.co.uk

Προηγούμενο άρθροΦασόλια Γίγαντες με χόρτα
Επόμενο άρθροΚέικ με δαμάσκηνα και σιρόπι βανίλιας