Κέικ με καρύδι και κρέμα πατισερί

Απίστευτα νόστιμο, ελαφρύ και θεϊκό!

Υλικά

1 αυγό
1 φλιτζάνι (200ml) ζάχαρη
1 φλιτζάνι (200ml) αλεσμένα καρύδια
1 φλιτζάνι (200ml), φρέσκο ​​γάλα
1 φλιτζάνι (200ml) αλεύρι
100 ml λάδι
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα:
2 πουτίγκες βανίλιας (ανθος αραβοσίτου)
6 κσ ζάχαρη
700 ml. γάλα
200 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε πρώτα με κρέμα γιατί θέλει χρόνο να κρυώσει Χτυπάμε τη πουτίγκα με ζάχαρη και 150 ml. γάλα.
Αφήστε το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Ρίξτε τη διαλυμένη πουτίγκα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να
πήξει. Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ
και αλεσμένα καρύδια. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί διαστάσεων 35-20 εκ. στο οποίο βάζετε χαρτί ψησίματος.
Ψήνετε μέσα προθερμασμένο στους 180 βαθμούς 30 35 λεπτά “Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Χτυπήστε το μαλακό βούτυρο με ένα μίξερ και προσθέστε κουταλιά -κουταλιά από την κρύα κρέμα.Ανακατεύετε
συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί τελείως η κρέμα. Εφαρμόστε την κρέμα στο κρύο κεικ. Μπορούμε να τρίψουμε σοκολάτα
ή να τη διακοσμήσουμε με ρινίσματα καρύδας. Αφήστε το για μερικές ώρες στο ψυγείο.

Καλή Απόλαυση!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠουρές Πατάτας με φιλέτο κοτόπουλου και πιπεριές
Επόμενο άρθροΜηλοπιτάκια με Μπισκοτένια Ζύμη