Κέικ με καρύδι, κρέμα βανίλιας και σοκολάτα

Υλικά:

Τέτοιο σπιτικό κέικ δεν έχετε φάει ποτέ!

Για το παντεσπανι:
-6 ασπράδια αυγών
-250 γρ αλεσμένα καρύδια
-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
-200 γρ ζάχαρη

Για την κρέμα:
-6 κρόκοι
-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-60 γρ αλεύρι
-500 ml γάλα
-1 εσάνς βανίλιας
-200 γρ βούτυρο
-150 γρ σοκολάτα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια των αυγών τη ζάχαρη και χτυπάμε με Ένα μίξερ χειρός για 4-5 λεπτά μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να πάρει μία υφή γιαουρτιού
Προσθέτουμε 2 κουταλιές αλεύρι τριμμένο καρύδι και με μία σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα ταψί 30 X 37cm που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και το ισιώνουμε και το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Στο χρονο αυτό σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη και χτυπάμε πάλι με Ένα μίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα κίτρινο μείγμα.
Προσθέτουμε Το αλεύρι το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε 400 ml γάλα και ξεκινάμε και ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων μέσα στο γάλα ενώ ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα χειρός σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.


Βγάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει το βούτυρο.
Σκεπάζουμε την κρέμα με μία μεμβράνη η οποία εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρουστά και την αφήνουμε να κρυώσει όταν η κρέμα είναι κρύα την χτυπάμε με το μίξερ για άλλα 2 λεπτά.
Λιώνουμε 150 γρ σοκολάτα στο μπεν μαρί με τρεις κουταλιές ηλιέλαιο.
Βγάζουμε το παντεσπάνι μας από το φούρνο και απλώνουμε τη σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει και 30 λεπτά στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα από πάνω ισιώνουμε και διακοσμούμε τριμμένο καρύδι.
Βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠιο πορτοκαλενιο και βελούδινο κέικ δεν υπάρχει🍊🍊🍊
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακή Ρώσικη Σαλάτα