Σοκολατένιο κέικ με μαρμελάδα

Αυτό το σοκολατένιο κέικ με μαρμελάδα είναι ό,τι πιο λαχταριστό μπορείτε να φανταστείτε! Το κέικ είναι υγρό και αφράτο, με πλούσια σοκολατένια γεύση. Η μαρμελάδα προσθέτει μια γλυκιά και ξινή πινελιά που κάνει το κέικ ακόμα πιο νόστιμο.

Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που μου άρεσαν σε αυτό το κέικ:

  • Η υφή του κέικ είναι τέλεια – υγρό και αφράτο, χωρίς να είναι βαρύ.
  • Η σοκολατένια γεύση είναι πλούσια και έντονη.

  • Η μαρμελάδα προσθέτει μια ωραία αντίθεση στη σοκολάτα.
  • Το κέικ είναι εύκολο να φτιαχτεί και δεν χρειάζεται πολύ χρόνο.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτό το κέικ! Είναι τέλειο για κάθε περίσταση, από ένα απλό οικογενειακό δείπνο μέχρι ένα επίσημο γλυκό.

Υλικά

2 και μισή κούπα αλεύρι
-2 κουταλιές κακάο
-μπέικιν πάουντερ
-1-2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-1 και μισό φλιτζάνι γάλα
-10 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας σας
-100 ml ηλιέλαιο
-200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
-200 γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,το κακάο και το μπέικιν.Προσθέτουμε την κανέλα.
Σ ένα άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και το γάλα.Προσθέτουμε την μαρμελάδα.Ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά.

Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα πηχτό μείγμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε περίπου 100 ml λάδι.Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί το λάδι.
Σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μισό μείγμα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.

Βγάζουμε απ τον φούρνο και καλύπτουμε την επιφάνεια με άλλες 10 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το δεύτερο μέρος του μείγματος και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φουρνάκι μικροκυμάτων προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια.Απλώνουμε μ ένα κουτάλι να πάει παντού.
Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα να σταθεί.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σοκολατένιο κέικ βύσινα

Σοκολατένιο κέικ κεράσι

Εφτιαξα ένα πολύ νόστιμο Σοκολατένιο κέικ κεράσι. Αυτό είναι κάτι απίστευτο – βασίζεται σε παντεσπάνι σοκολάτα, γέμιση κρέμας σοκολάτας σε κρέμα γάλακτος και κεράσι!
Είναι πολύ αφράτο, απλά λιώνει στο στόμα. Πολύ απαλό και βελούδινο, σαν ζωντανό.
Μοιράζομαι αυτή τη λιχουδιά μαζί σας.

Φόρμα 24-23 εκ

Υλικά

Παντεσπάνι:
4 κρόκοι αυγών
6 ασπραδια
180 γρ ζάχαρη
50 γρ κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίος καφές
80 γρ λάδι
170 ml ζεστό νερό
180 γρ αλεύρι
10 γραμμάρια κορν φλαουερ
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα βανίλια

Κρέμα:
600 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
Μια πρέζα βανίλια, μια πρέζα αλάτι
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι (εβαλα 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, 2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ)
180 g βουτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας

Γλασσο:
100 γρ σοκολάτα
50 ml γάλα
40 g βούτυρο –

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με 50 γρ ζάχαρη για να αφρατεψουν.
Ρίχνουμε λάδι και ξαναχτυπάμε. Ανακατεύουμε χωριστά το νερό, τον καφέ, το κακάο, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και ενώνουμε με τους κρόκους των αυγών, ανακατεύουμε ξανά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το ανακατεύουμε με το κορν φαλουερ, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ρίχνουμε σε δόσεις στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας προσεκτικά με μια σπάτουλα.

Ξεχωριστά χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα 130 γρ ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να σφίξουν. Στη συνέχεια, προσθέστε προσεκτικά τα ασπράδια σε δόσεις στο μείγμα του αλευριού και ζυμώστε προσεκτικά.

Σκεπάζουμε τον πάτο της φόρμας με αλουμινόχαρτο ή περγαμηνή, ρίχνουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160* για 45-50 λεπτά. Εξαρταται από τον φούρνο μας – να βγει στεγνή η οδοντογλυφίδα.
Έψησα για 50 λεπτά. Βγάζουμε, κρυώνουμε για περίπου 5 λεπτά, αφαιρούμε τα πλαϊνά και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Κόβουμε σε 3 κέικ.

Κρέμα:

Ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ με το μίξερ, εκτός από το βούτυρο και τη σοκολάτα.
Μαγειρέψτε σε μπεν μαρι μέχρι να πήξει. Προσθέστε τη σπασμένη σοκολάτα, ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Κρυωστε το σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε μια κουταλιά από τη βρασμένη κρύα μάζα και χτυπάμε σε χαμηλές ταχύτητες μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά να σφίξει.
Μαζεύουμε το κέικ σε αποσπώμενη φόρμα. Μουσκέψτε τα κέικ με γλυκό καφέ – τα μούσκεψα με χυμό κερασιού.
Πασπαλίζω με βύσινα τη στρώση κρέμας (τα βύσινα τα στραγγίζουμε από το ζουμί).
Καλύψτε το κέικ με σοκολάτα ή διακοσμήστε όπως σας αρέσει.

Γλασσο:

Λιώστε τα πάντα στη φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κρυώνουμε λίγο, περιχύνουμε το κέικ. Άπλωσα από πάνω ένα κάλυμμα καραμέλας και σχεδίασα ένα σχέδιο.
Βάζουμε στο κρύο να σφίξει.

Σοκολατένιο κέικ κεράσι

 

Καλη Απόλαυση!💙💛

Προηγούμενο άρθροΠάστες Κασετίνα: Αναβιώνοντας ένα αγαπημένο γλυκό
Επόμενο άρθροEχετε τυρί και πατάτες ? Φτιάξτε αμέσως αυτό το πρωινό