Κέικ με κρέμα του καφέ

Υλικά:

ταψί 24×24 εκ.

🍃 ΖΥΜΗ:
3 τεμ. αυγά
230 γρ. ζάχαρη
120 ml. φυτικό λάδι
200 ml. κεφίρ (θερμοκρασία δωματίου)
250 γρ. αλεύρι
10 γρ. ζάχαρη βανίλιας
12 γρ. μπέικιν πάουντερ
15 γρ. στιγμιαίος καφές
πρέζα αλάτι

🍃ΚΡΕΜΑ:
1 τεμ. αυγό
30-50 γρ. κορν φλαουερ
90 γρ. ζάχαρη
10 γρ. ζάχαρη βανίλιας
5 γρ. στιγμιαίος καφές
300 γρ. κρέμα γάλακτος
120-150 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

🍃 Προσθέστε στιγμιαίο καφέ στο κεφίρ και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθει ο καφές.
Χτυπάμε τα αυγά με μια πρέζα αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε το λάδι και το μείγμα κεφίρ-καφέ.

Προσθέστε αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ σε πολλά βήματα. Λιπάνετε το ταψί με λάδι και πασπαλίζετε με σιμιγδάλι, ρίχνετε τη ζύμη.


Βάζουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180*C και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ:
Προσθέστε κορν φαλουερ, ζάχαρη, καφέ, κρέμα γάλακτος στο αυγό και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας και το βραζουμε σε μέτρια φωτιά (ανακατεύοντας συνέχεια!) μέχρι να πήξει.
Όταν το μείγμα πήξει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη βανίλια, σκεπάζουμε με μεμβράνη «σε επαφή» και το αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ να αφρατέψει. Προσθέστε το χτυπημένο βούτυρο στην κρυωμένη κρέμα.
Χτυπάμε την κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί, απλώνουμε την έτοιμη κρέμα πάνω στο κέικ που έχει κρυώσει και το διακοσμούμε
(τρίψα σοκολάτα και γκοφρέτες, ανακάτεψα και στόλισα με αυτήν την κορυφή του κέικ).

Νόστιμο!!! ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΜΑΣ 🙏🙏🙏

ΠΗΓΗ:Світлана Юрченко

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια μαλακά και αέρινα…υπάρχει ένα επιπλέον υλικό
Επόμενο άρθροΦτιάξτε εύκολα Πολίτικο κεμπάπ γιαουρτλού στο σπίτι