Κέικ με μανταρίνι και σοκολάτα

Συστατικά

2 αυγα
550 γραμμάρια αλευριού 00
400 γρ. μανταρίνια κλημεντίνες
16 γρ. Φρέσκια μαγιά ή 7 γρ. Ξηρή μαγιά
60 γραμμάρια ζάχαρης (μπορείτε να μειώσετε ή να αυξήσετε την ποσότητα)
1/2 κγ αλάτι
1 Κουτάλι βούτυρο ή μαργαρίνη

Για επάλειψη
1 Αυγό με γάλα
Για διακόσμηση
μέλι
60 γρ τριμμένο καρύδι

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε τις κλιμεντίνες , αυγά, ζάχαρη, μαγιά και τα βάζουμε όλα σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για 5 λεπτά.
Σουρώνουμε το μείγμα μέσα στην μπασίνα και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, αλάτι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια ενδιάμεσα προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.


Αλείφουμε τα χέρια μας με λιγο λάδι και βγάζουμε την ζυμη σε λαδωμένο πάγκο μας την ζυμώνουμε και την κοβουμε σε μπάλες μεγέθους πορτοκαλιού και τις αλειφουμε με λάδι.
Τοποθετούμε τις μπάλες μέσα σε μια βουτυρωμένη φόρμα όπως στην φωτό


Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσουν.


Αλείφουμε με μείγμα αυγού με γάλα.


Με μια σακούλα που έχουμε κόψει την μύτη γεμίζουμε εσωτερικά τις μπάλες του κέικ με νουτέλα κρέμα σοκολάτα


Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμόυς για 40 λεπτά
Βγάζουμε αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε ανάποδα απο την φόρμα και το αλείφουμε με μέλι και  τριμμένο καρύδι και ετοιμοοοοοοοοοοοοο

Καλή Επιτυχία

Subcribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΧειμωνιάτικη βελουτέ σούπα με μπρόκολο και τυρί
Επόμενο άρθροΞεροτήγανα είναι ένα αξέχαστο γλυκό παραδοσιακό