Κέικ με μαρμελάδα και Σαντιγί

Υλικα:

Για το Κεικ
4 κρόκους αυγών
4 κουταλιές ζάχαρη
80 γραμμάρια βουτύρου
100ml φρέσκου γάλακτος
200 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
Για την κρέμα:
4 ασπράδια
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Επιπλεον
400 γραμμάρια μαρμελάδας επιλογής σας
80 γραμμάρια αλεσμένα καρύδια

Εκτέλεση:

Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε με το μπέικιν πάουντερ. Διαχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους και τοποθετήστε τα σε ξεχωριστά μπολ. Στο μπολ με τους κρόκους, προσθέστε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, το τριμμένο φλούδα λεμονιού και μερικές κουταλιές της σούπας αλεύρι. Ανακατέψτε και προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι.
Χτυπάμε μέχρι να επιτευχθεί μια παχιά, ελαφρώς κολλώδης μάζα. Μην προσθέτετε περισσότερο αλεύρι, γιατί διαφορετικά το κέικ θα γίνει σκληρό.

Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί και ισιώστε το. Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμοί και ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει. Αφαιρέστε, κρυώστε και βγάλτε το χαρτί.
Στη συνέχεια, θερμάνετε τη μαρμελάδα για 1-2 λεπτά ή έως ότου γίνει υγρή και εύκολη στην επεξεργασία. Ρίξτε την μαρμελάδα το στο κρύο κεικ και αφήστε το να σκληρύνει ξανά.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το ασπράδι του αυγού μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Χτυπήστε μέχρι να πάρετε μια παχιά σαντιγί με αιχμηρές άκρες. Καλύψτε το επιδόρπιο με την σαντιγί. Πάρτε ένα πιρούνι και απλώστε την. Προαιρετικά, πασπαλίζετε με αλεσμένα καρύδια και τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή έως ότου το επιδόρπιο πάρει μια όμορφη χρυσή κρούστα. Αφαιρέστε, κρυώστε και κόψτε.
Δοκιμάστε αυτήν την υπέροχη συνταγή 
Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://receptite.online/

 

Προηγούμενο άρθροΦασολάκια λαδερά στην χύτρα
Επόμενο άρθροCheesecake με βάφλες