To αυθεντικό CheeseCake

Συστατικά

Για την κρούστα:
1 1/2 φλιτζάνι τρίμμα κράκερ, από 12 ολόκληρα κράκερ
6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

Για το Cheesecake:
1 kgr τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά, θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Πώς να φτιάξετε κρούστα cheesecake:

Θρυμματίστε τα κράκερ σε ψίχουλα. Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε τα ψίχουλα μαζί με το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να υγρανθούν.
Πιέστε τα ψίχουλα σε ένα τσέρκι 22 εκ, ανεβαίνοντας ελαφρά και στις πλευρές. Ψήστε στο κέντρο ενός συμβατικού φούρνου στους 180˚C για 8 λεπτά και μετά ψύξτε σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετήστε 2 μεγάλα φύλλα εξαιρετικά φαρδύ αλουμινόχαρτο τύπου στον πάγκο. Τοποθετήστε στην φόρμα στο κέντρο του αλουμινόχαρτου και διπλώστε το εξωτερικά στις πλευρές του ταψιού, διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχουν σκισίματα ή τρύπες ακάλυπτες.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220˚C. Στο μπολ ενός μίξερ με εξάρτημα κουπιών, συνδυάστε το τυρί κρέμα και 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη.
Χτυπάμε σε μέτρια/υψηλή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν, ξύνοντας το μπολ και προσαρτήστε το όσο χρειάζεται.

Μειώστε την ταχύτητα σε μέτρια και προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, αφήνοντάς τα να ενσωματωθούν μεταξύ κάθε προσθήκης και ξύνοντας το μπολ όσο χρειάζεται.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο χαμηλό και προσθέτουμε 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και 1/2 κ.γ. βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίξτε τη ζύμη μεσα στην φόρμα πάνω την κρύα κρούστα σας.

Βράστε μια κατσαρόλα με νερό (βράστε περισσότερο από όσο νομίζετε ότι θα χρειαστείτε για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετό). Τοποθετήστε την φόρμα με το cheesecake μέσα σε ένα βαθύ ταψί. Ρίξτε ζεστό νερό μέσα στο ταψί να φτάσει στα μισά των πλευρών της φόρμα (τσερκι).

Μεταφέρετε προσεκτικά το cheesecake στην κεντρική σχάρα του φούρνου και ψήστε στους 220˚C για 15 λεπτά, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά στους 110˚C και χωρίς να ανοίξετε την πόρτα, ψήστε άλλα 60-75 λεπτά ή μέχρι το κέντρο του cheesecake να ταλαντεύεται ελαφρά όταν χτυπάτε την φόρμα. .
Βγάζουμε το cheesecake από το φούρνο και το αφήνουμε στο ταψί με νερό για 45 λεπτά και μετά μεταφέρουμε το ταψί σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Καλύψτε την φόρμα με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να σταθεροποιηθεί πλήρως πριν το κόψετε σε φέτες.
Πριν σερβίρετε απλώστε μαρμελάδα βύσινο με κομμάτια

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροCAPRESE…κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη των αισθήσεων
Επόμενο άρθροΜαλακά Μπισκότα σοκολάτας…θα καταλάβετε γιατί μου αρέσουν τόσο πολύ!