Κέικ με μαρμελάδα σύκου και καρύδια

Υλικά

2 αυγά
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 ml λάδι
10 γρ.μπέικιν πάουντερ
1 αμπούλα βανίλιας των 2 ml ή 1 φακελάκι σκόνη
50 γρ. αλεσμένα καρύδια
300 γρ. μαρμελάδα σύκου
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα ώστε να ενωθούν τα υλικά μας.
Ρίχνουμε το μπέικιν στο αλεύρι τ ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μισό αλεύρι στο μείγμα μας.


Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ και έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
Χτυπάμε μέχρι να ενωθεί όλο το αλεύρι. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε τώρα με ένα κουτάλι πολύ καλά.


Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο πυρέξ με ηλιέλαιο ή με βούτυρο και αδειάζουμε το μισό από το μείγμα μας.
Απλώνουμε καλά να πάει παντού σε όλο τον πάτο του πυρέξ

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 15 με 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και έτσι όπως είναι ζεστό απλώνουμε τη μαρμελάδα,

στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα που είχαμε κρατήσει και το απλώνουμε και αυτό σε όλη την επιφάνεια να πάει παντού.


Το ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 15 με 20 λεπτά έως ότου ροδίσει η επιφάνειά του.
Όταν ψηθεί το βγάζουμε απ τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΛαχανοντολμάδες με μία πλούσια σάλτσα αυγολέμονο
Επόμενο άρθροΑλφαχόρες (Alfajores) αμυγδάλου