Κέικ με μαρμελάδα σύκο και σοκολάτα

Απαραίτητα προϊόντα:

150 γρ. αλεύρι
150 γρ. Ζάχαρη
2 αυγά
200 γρ. γιαούρτι
1 κ.γ. σόδα
50 ml. Λάδι
1 πακέτο βανίλια
1 βαζάκι μαρμελάδα σύκο ή άλλη της αρεσκείας σας.
Για το γλάσο σοκολάτας:
80 γρ. κουβερτούρας
80 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης

Εκτέλεση

Βάλτε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπήστε σε μία αφράτη υφή, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε το λάδι, το γιαούρτι, στο οποίο βάζετε την σόδα και τη βανίλια. Χτυπάμε καλά
μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτουμε το αλεύρι.
Χωρίστε το μείγμα σε δύο μέρη. Το πρώτο είναι το 2/3 του μείγματος. Το δεύτερο-1/3
του μείγματος. Βάλτε χαρτί ψησίματος σε ένα στρογγυλό ταψί 24 cm. Ρίξτε το πρώτο
μείγμα (2/3) στο δίσκο και βάλτε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C. Ψήνω 20 λεπτά.
Βγάλε το ταψί από το φούρνο.
Στο επάνω μέρος του κέικ βάσης, μοιράστε τη μαρμελάδα ομοιόμορφα. Ρίχνουμε το δεύτερο
μείγμα από πάνω (1/3) και επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο ξανά για άλλα 10 λεπτά.

Για το γλάσο σοκολάτας: Κόβετε τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη βάζετε σε
μικρή κατσαρολίτσα. Προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος και αφήνετε το γλάσο σε χαμηλή
φωτιά να λιώσει και να ομογενοποιηθεί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Το κατεβάζετε
από τη φωτιά και μόλις κρυώσει πασπαλίζετε με ενα κουτάλι με πιτσιλιές.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓρήγορο αφράτο κέικ σε 1 λεπτό
Επόμενο άρθροΖυμαρικά με μοσχαρίσιο κιμά και τυρί τσένταρ