Κέικ με μαύρη Σοκολάτα στο κέντρο

Συστατικά

5 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
3 κουταλάκια λάδι (καρύδα ή ηλιέλαιο)
3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουτ. Μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κγ αλάτι

Σοκολάτα

500gr σοκολάτας, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή λάδι καρύδας
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 αυγό
1/3 φλυτζάνι σε σκόνη άχνη

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Βουτυρώστε μία φόρμα και αφήστε στην άκρη.
Προετοιμάστε την μαύρη σοκολάτα λιώνοντας τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα με χαμηλή φωτιά ή ένα μικρό μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά. Ρίξτε και ανακατέψτε το αυγό και την ζάχαρη σε σκόνη. Καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε το όσο κάνετε το μείγμα για το κέικ μπανάνας.
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το λιωμένο βούτυρο, το λάδι και την λιωμένη μπανάνα. Ρίξτε και ανακατέψτε το αυγό, την βανίλια και καστανή ζάχαρη.
Προσθέστε αλεύρι, σόδα ψησίματος, κανέλα και αλάτι στο μείγμα μπανάνας. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν.
Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα. Αφαιρέστε το μείγμα μαύρης σοκολάτας από το ψυγείο και με το κουτάλι
βάλτε το μείγμα σοκολάτας στο κέντρο του κεικ. Πιέστε απαλά την σοκολάτα στην ζύμη, βεβαιωθείτε ότι δεν φτάνει στο κάτω μέρος της ζυμης.
Ψήστε 40-50 λεπτά ή μέχρι να βγει ένα καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχει εισαχθεί στο κέντρο του κέικ.
Αφήστε 15 λεπτά να κρυώσει στην φόρμα πριν το αφαιρέσετε.

 

ΠΗΓΗ: bakedambrosia.com

Προηγούμενο άρθροΨητό κοτόπουλο στο Φούρνο
Επόμενο άρθροΑφράτα Κουλουράκια με λάδι και λεμόνι