Κέικ με μπισκότα και κρεμα Φουντουκιού

Θα σας δείξω ένα από τα γρήγορα κέικ «Κέικ με μπισκότα και κρέμα φουντουκιού». Γίνεται γρήγορα, σφίγγει όλη τη νύχτα στο ψυγείο, μπορειτε να το κάνετε σε οποιαδήποτε περίσταση

Υλικά

Τσερκι 22 cm:
1 πακέτο μπισκότα (σαβαγιαρ)
2 κουπες καφές εσπρέσο + λίγη ζάχαρη + 2-3 σταγόνες βανίλια.
1 1/2 κουπες κρέμα ζαχαροπλαστικής .
320 γρ ξινη κρέμα ή γιαούρτι
200 γραμμάρια κρέμα φουντουκιού / σε θερμοκρασία δωματίου /
1/2 κουπα φρέσκο ​​γάλα / για αραίωση κρέμας /
άχνη ζάχαρη για γεύση
βανίλια

Για τη διακόσμηση:
κουβερτούρα σοκολάτας,
βατόμουρα,
φρέσκα φύλλα μέντας και φυσαλίδες.

Εκτέλεση:

Ετοιμάστε 2 κουπες καφέ εσπρέσο, προσθέστε λίγη ζάχαρη και βανίλια, ρίξτε σε ένα ευρύτερο μπολ στο οποίο θα είναι βολικό να βουτήξτε τα μπισκότα.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ, προσθέστε το γιαούρτι ή ξινή κρέμα άχνη ζάχαρη και για γεύση, βανίλια. Ρίξτε μέσα την κρέμα φουτνουκιου. Από την κρέμα φουντουκιού, εξαρτάται από το πόσο δυνατή θέλετε τη γεύση των φουντουκιών – επίσης κατά τη γνώμη μου έβαλα 200 γρ. Η κρέμα γίνεται λίγο σκληρή, οπότε για να μαλακώσει και να πάρει ένα κρεμώδες μείγμα, προσθέστε φρέσκο ​​γάλα.

Αρχίζετε να τα παρατάσσεστε σε μια φόρμα με αποσπωμενο κάτω μέρος / όπως είπα, χρησιμοποίησα φόρμα 22 εκ. /.
Βουτάμε τα μπισκότα στον καφέ και τακτοποιούμε μια σειρά στην φορμα και στη συνέχεια ρίχνουμε μπόλικη κρέμα.


Τακτοποιήστε μια άλλη σειρά μπισκότων και ρίξτε το υπόλοιπο κρεμώδες μείγμα.

Καλύψτε με μεμβράνη και κρατήστε το κέικ στο ψυγείο για μια νύχτα.
Για τη διακόσμηση έλιωσα μια κουβερτούρα σοκολάτας, την οποία έβαλα με ειδικό κουτάλι!
Εφάρμοσα σοκολάτα στις άκρες του κέικ με ένα ειδικό κουταλι εσεις μπορειτε να το κανετε με οποιδηποτε άλλο τροπο,

καθώς και μερικά μοτίβα στο εσωτερικό, και η τελική διακόσμηση είναι , βατόμουρα και φρέσκα φύλλα μέντας.

Η τουρτα να είναι γλυκιά, γεμάτη … με άρωμα φουντουκιού!

Προηγούμενο άρθροΛαχανόπιτες της Γιαγιάς μου
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με σουσάμι