Κέικ με τριμμένο μήλο και σοκολάτα

Συστατικά:

2 αυγα
1/2 – 1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι (περίπου 240 g) σιμιγδαλι
5 g μπέικιν πάουντερ (ή μαγειρική σόδα)
3-4 (περίπου 650 g) μήλα
1 φλιτζάνι (περίπου 150 g) καρύδια τριμμενα στο μπλεντερ
10 g ζάχαρη βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 κουταλάκια του γλυκού κακάο
1/2 φλιτζάνι (125 ml) λάδι
1 φλιτζάνι (250 ml) γιαούρτι

Επικάλυψη:
1 φλιτζάνι (250 ml) γάλα
100 g σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (ίσως λιγότερο)
50 g βούτυρο (ή μαργαρίνη)
3 κουταλάκια του γλυκού κακάο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά προσθέτοντας ζάχαρη χαμηλη-μετρια ταχύτητα.
Ταυτόχρονα συνδυάστε σε ένα μπολ σιμιγδάλι, τριμμένο καρύδι, κακάο και μπέικιν πάουντερ και αφήστε στην άκρη.
Μέσα στο μείγμα αυγών και ενώ τα χτυπάμε ακόμη προσθέστε λάδι, γιαούρτι, το μείγμα
καρυδιού-σιμιγδάλι και ανακατευτούμε στο μιξερ.


Τρίβουμε τα μηλα στο τριφτη μέσα σε ένα πιατο μετα τα ανακατεύουμε με κανέλα και βανίλια.
Βγάζουμε το μπολ απο το μιξερ και αδειάζουμε τα μήλα μέσα και ανακατεύουμε με μια μαριζ

Ανακατέψτε τα πάντα ελαφρά και στη συνέχεια ρίξτε σε ένα βουτυροαλευρωμένο ταψι (τσερκι) 20 × 30 cm.  Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Πριν από το τέλος του ψησίματος, προετοιμάστε την επικαλυψη.
Συνδυάστε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το κακάο και τη σοκολάτα και βάλτε στη φωτια
για να βράσουν. Όταν βράσουν, μειώστε τη θερμοκρασία και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.
Στη συνέχεια, αφαιρέστε το από την φωτια και αφήστε το για λίγα λεπτά για να κρυώσει
και να πήξει. Τρυπάμε το ζεστό κέικ με ένα πιρούνι και ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα και το ξανα τρυπάμε.

Εφόσον ρίξουμε την σοκολάτα το κόβουμε όχι μεχρι κατω

για να εμποτιστεί ακομη καλυτερα η σοκολατα και μετα το ισιωνουμε πάλι απο πανω, αφηνουμε για λιγο αφαιρουμε το τσερκι και κόβουμε τα κομμάτια μας

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΣουσαμένια κουλουράκια… δε σταματάς να τρως
Επόμενο άρθροΜίνι πιτσάκια…τα λατρεύουν όλοι