Κέικ με τυρί cottage, σιμιγδάλι και σταφίδες

Υλικά

4 αυγά
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
500 γραμμάρια τυρί cottage ή ανθότυρο
100 ml λάδι
1 κουπα αλεύρι
1 κούπα σιμιγδάλι σιταριού
1 φακ μπεικιν παουντερ
3 βανίλια
1 κουπα σταφίδες
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μια αφράτη κρέμα με ένα μίξερ, προσθέτουμε το τυρί cottage και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι.
Στη συνέχεια, προσθέστε το λάδι και τις σταφίδες, ανακατέψτε ξανά.
Τέλος, ρίχνουμε σε μέρη το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ, τα οποία έχουμε αναμίξει προηγουμένως.
Ανακατέψτε απαλά μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Ρίχνουμε σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο δοχείο κέικ.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου 45 λεπτά.

Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα εάν ειναι ετοιμο.
Αφήστε το τελικό ψημένο κέικ να κρυώσει εντελώς και βγάλτε το σε κατάλληλο δίσκο.
Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη
Κάνω αυτό το κέικ εδώ και πολλά χρόνια και είναι πολύ καλό για στο σπίτι
Αποδεικνύεται πολύ νόστιμο
Εύχομαι σε όλους έναν υπέροχο μήνα Μάρτιο

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά με μοσχαρίσιο κιμά και τυρί τσένταρ
Επόμενο άρθροΤυρόψωμο με κρεμώδη φέτα, χαλούμι και δυόσμο