Κέικ με φυστικοβούτυρο

Τι θα χρειαστείτε:

* Για τo κέικ
* 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 2 φλιτζάνια ζάχαρη
* 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
* 1 φλιτζάνι αναλατο βούτυρο
* 1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη
* 1 φλιτζάνι νερό
* 1/2 φλιτζάνι ξυνόγαλο (αριανι)
* 2 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
* 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
* 1 & 1/2 φλιτζάνια περίπου κρεμώδες φυστικοβούτυρο

* Για το γλάσο:
* 1/2 φλιτζάνι αναλατο βούτυρο
* 1/3 φλιτζάνι ξυνόγαλο (αριανι)
* 1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη
* 450 gr ζάχαρης αχνη, κοσκινισμένη
* 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Πως να το φτιαξεις :

* 1 _ Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °. Αλευροβουτυρώστε ένα ταψί 22 x 33 εκ.
* 2 _ Αναμυγνυουμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνω στην άκρη.
* 3 _ Τοποθετήστε το βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα. Λιώστε σε μέτρια φωτιά.
* 4 _ Ανακατέψτε σε σκόνη κακάου. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέσα το νερό, ξινόγαλο και αυγά.
Συνεχίστε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να βράσει το μείγμα.
* 5 _ Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέστε το στο μείγμα αλευριού. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει. Ανακατέψτε και τη βανίλια.

* 6 _ Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και απλώνετε ομοιόμορφα
* 7 _ Ψήστε 20 έως 25 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή οδοντογλιφίδα απο το κέντρο του κέικ.
* 8 _ Αφήστε να κρυώσει το ταψί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, απλώστε το φυστικοβούτυρο
πάνω στο κέικ. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.
* 9 _ Για να φτιάξετε το γλάσο, τοποθετήστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ.
Αφήνω στην άκρη.
* 10 _ Συνδυάστε το βούτυρο, το ξινόγαλα και το κακάο σε μια μικρή κατσαρόλα.
Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου το μείγμα αρχίσει να βράζει.
* 11 _ Αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε πάνω από τη ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει. Ανακατέψτε τη βανίλια.
* 12 _ Απλώστε γλάσο πάνω από το φυστικοβούτυρο. Το κέικ μπορεί να σερβιριστεί αμέσως ή μπορεί να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για να αφήσει το γλάσσο να πήξει.

ΠΗΓΗ: https://landsfood.com/

Προηγούμενο άρθροΣοκολατοΚέικ χωρίς αυγά
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακό Πιταρέλι με Σκόρδο και τυρι