Κέικ με Χαλβά

Σήμερα είναι μια υπέροχη μέρα για να κάνετε τα όνειρα πραγματικότητα και να κάνετε πράγματα που αγαπάτε! 😘
Από εμένα σήμερα ένα κεικ με φρέσκο ​​γάλα και χαλβά σύμφωνα με την ιδέα της Τάνιας
Η συνταγή είναι υπέροχη και σας ευχαριστώ πολύ!

Υλικά

Αυγά 4
Ζάχαρη 1 φλ
Λάδι 1/2 φλ
Γάλα φρέσκο ​​100 ml
Μπέικιν πάουντερ 1
Βανίλια
Κακάο 1 κ.γ
Χαλβάς με ταχίνι περίπου 50 γρ., ποσότητα κατά βούληση
Αλεύρι 2 φλ

Εκτέλεση

Χτύπησα τα αυγά με ένα σύρμα, πρόσθεσα τη ζάχαρη και συνέχισα το χτύπησα μέχρι να γίνει κρέμα!
Πρόσθεσα το φρέσκο ​​γάλα, το λάδι, τη βανίλια και χτύπησα καλά. Μετά βάζω από πάνω το αλεύρι και τέλος το μπέικιν πάουντερ. Χτύπησα το μείγμα. Το χώρισα σε δύο μέρη και σε ένα έβαλα το κακάο.
Ανακάτεψα αυτό το μείγμα μέχρι να απορροφηθεί το κακάο.
Βουτύρωσα γενναιόδωρα ένα ταψί διαμέτρου περίπου 26/28 εκ. και έριξα το μισό από το λευκό μείγμα πάνω του. Έπειτα άπλωσα από πάνω το σκούρο και το πασπάλισα με τον θρυμματισμένο χαλβά.
Έριξα με το υπόλοιπο λευκο μείγμα.

Έψησα στους 150 βαθμούς με αέρα μέχρι να ψηθεί! (Χωρίς αέρα στους 160 βαθμούς.)
Το έτοιμο κέικ κρυώνει ελαφρά και αφαιρείται προσεκτικά από το ταψί, μπορεί να μην το αφαιρέσετε αν σας είναι δύσκολο, αλλά είναι εύκολο. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Απίστευτα απαλό και πολύ νόστιμο!
Φυσικά το έκοψα ζεστό, έτσι μου αρέσει με ένα φλιτζάνι τον αγαπημένο μου καφέ… Μμμμ…
Τέλειο ξεκίνημα της ημέρας!

Казано честно в кухнята

🍀🍀🍀♥♥♥

Προηγούμενο άρθροΑτομικός μουσακάς σε πήλινο.
Επόμενο άρθροΛαχανοκεφτέδες της μαμάς