Κέικ μπακλαβά

Αυτό το κέικ μπακλαβά έχει την υπέροχη γεύση του παραδοσιακού μπακλαβά. Είναι υγρό και γευστικό, ολοκληρώνεται με τραγανές κρούστες και ξηρούς καρπούς, περιχυμένο με γλυκό σιρόπι μελιού.
Ένα υπέροχο επιδόρπιο !!!

Απαραίτητα προϊόντα:

για το κέικ:
3 αυγά
180 ml. γάλα
160 γρ βούτυρο αγελάδος
150 γρ λευκή ζάχαρη
100 γρ καστανή ζάχαρη
300 γρ αλεύρι
100 γρ αμύγδαλα, καρύδια και φιστίκια ψιλοκομμένα
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
1 κουτ διττανθρακική σόδα
τη φλούδα από μισό πορτοκάλι
κανέλα
πρέζα αλάτι

για το σιρόπι:
1 κουπα νερό
100 γρ ζάχαρη
4 κ.σ. μέλι
χυμό από ένα πορτοκάλι

για τριαντάφυλλα από φύλλο:
Φύλλα πίτας ή μπακλαβά
ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση

Αρχικά, το σιρόπι βράζεται. Βάλτε όλα τα υλικά για αυτό σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει, ανακατεύοντας, για περίπου 5-10 λεπτά.
Ψιλοκόψτε τους ξηρούς καρπούς χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέστε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, αφήνοντας μια μικρή μερίδα να πασπαλιστεί πάνω από τα φύλλα.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέστε το βούτυρο, το φρέσκο ​​γάλα και τη φλούδα πορτοκαλιού.
Προσθέστε το μείγμα των αυγών στο μείγμα αλευριού. Χτυπήστε καλά. Χρησιμοποίησα μίξερ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε κατάλληλη φόρμα και ισιώνετε.
Για να σχηματίσετε τα τριαντάφυλλα, πάρτε ένα φλοιό, αλείψτε το με λάδι, φέρτε τις δύο άκρες μεταξύ τους διαγώνια και τυλίξτε το.

Το τελειωμένο τριαντάφυλλο τοποθετείται στο κέικ, πιέζοντας ελαφρά. Έτσι καλύπτετε όλο το κέικ.
Μετά από αυτό αλείφετε ελαφρά τα τριαντάφυλλα με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς, πριν προσθέσετε 1 κ.γ. ζάχαρη (εγώ χρησιμοποίησα καστανή).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Για να μην καούν τα φύλλα από πάνω στο ψήσιμο, κάλυψα το κέικ με χαρτί ψησίματος.
Αφού ψηθεί το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για 2-3 λεπτά, το τρυπάμε σε πολλά σημεία με ένα ξύλινο σουβλάκι και το περιχύνουμε με το σιρόπι.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Закуска в кутия

Προηγούμενο άρθροΡαβανί αφράτο και τέλεια σιροπιασμένο με γιαούρτι….σκέτη απόλαυση
Επόμενο άρθροΧοιρινά Μπιφτεκια με ρύζι