Ρεβανί Βεροίας

Υλικά

5 αυγά
1 κούπα και μισή ζάχαρη
1 κούπα και μισή σιμιγδάλι χοντρό
2 κούπες αλεύρι
1 κ.γλυκου σόδα
1 μπέικιν
1 βανίλια
2 γιουρτακια μικρά παραδοσιακά (των 200 γρ)
Σιρόπι
6 κούπες ζάχαρη
6 κούπες νερό
1 βανίλια
Η κούπα είναι η κόκκινη του νες
Και το ταψί του φούρνου..(το ταψι μου ειναι λιγο μικροτερο απο της κουζινας ..ομως γινετε αυτη η δοση και εκει απλα πιο λεπτο)
Εκτέλεση
Σε δύο λεκανιτσες σπάω τ’ αυγά. Τους κρόκους στο ένα λεκανακι και τ’ ασπράδια στο άλλο.
Χτυπάω πρώτα τ’ ασπράδια με λίγη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα..
Τους κρόκους τους χτυπάω τόσο όσο ν’ ασπρίσουν. Ρίχνω την ζάχαρη… χτυπάω μέχρι να ενσωματωθεί , μετά το σιμιγδάλι .. ρίχνω το ένα γιαούρτι να βοηθήσει στο αραίωμα του μείγματος και στην συνέχεια ..την σόδα , το αλεύρι και το δεύτερο γιαούρτι. Αφού χτυπηθούν καλά βάζω και τα ασπράδια με απαλές κινήσεις για να μην φύγει ο αέρας…
Βάζω στον φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού…
Στην συνέχεια βάζω το σιρόπι … αφήνω 8′ και σβήνω το μάτι.
Μόλις βγει το ρεβανί από τον φούρνο αφήνω 2-3 ‘ και ρίχνω το σιρόπι. Στην αρχή θα σας φανεί να επιπλέει … αλλά σιγά σιγά θα το πιει όλο και θα είναι σιροπιασμενο μέχρι επάνω….
Η Συνταγή είναι της

Παλμιρα Αριστου

Προηγούμενο άρθροΓιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου
Επόμενο άρθροΝουτέλα Τιραμισού…είναι τόσο απλό που δε θα το πιστεύουν