Κέικ «Μυρμηγκάτο»

Υλικά κέικ

(μέγεθος φλιτζανιού: 200ml)

– 6 αυγά
– 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη (400 γραμμάρια)
– 6 φλιτζάνια αλεύρι (600 γραμμάρια)
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (3 γρ)
– 1 3/4 φλιτζανιού μαγειρικό λάδι (350ml)
– 2 φλιτζάνια γάλα (400ml)
– 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ (28γρ.)
– 1 1/2 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας (200 γρ.)
– 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη βανίλιας (10 γραμμάρια)

Για την επικάλυψη (μέγεθος φλιτζανιού: 200ml)

– 1 1/2 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα (395g)
– 1 φλιτζάνι σκόνη κακάο (90 γρ.)
– 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος – 17% λιπαρά (200g)

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τ αυγά και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ μέχρι ν ασπρίσει.
Προσθέτουμε το γάλα,το αλεύρι,το λάδι,το αλάτι και την βανίλια.
Χτυπάμε ξανά με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Ρίχνουμε την τρούφα,το μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί με διαστάσεις 40Χ28Χ6 και ρίχνουμε το μείγμα μας.Απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180° για 55 λεπτά περίπου.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά.Προσθέτουμε το ζαχαρούχο.
Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.
Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε με αυτό το κέικ.Απλώνουμε να πάει παντού και πασπαλίζουμε με τρούφα.
Ένα υπέροχο κέικ μυρμηγκοφωλιά με απλά υλικά, ιδανικό για να συνοδεύσετε τον απογευματινό ή πρωινό καφέ σας!!!!!!

Καλή επιτυχία!!!!!

Find More delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικα Χιοναθρωπάκια
Επόμενο άρθροΛαχταριστή τυρόπιτα που μυρίζει φρέσκο βούτυρο