Κέικ – Σοκολάτα Πορτοκαλί μαρμάρινο

Υλικά

100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
125 γρ. Βούτυρο
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 1/3 κουπας ζάχαρη άχνη
2 αυγα
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα 1 τριμμένου πορτοκαλιού

Μέθοδος

1. Λαδώστε και αλευρώστε την φόρμα του Κέικ και τινάξτε την περίσσεια του αλευριού . Προθερμάνετε το φούρνο 180 βαθμούς Κελσίου
2. Λιώστε τη σοκολάτα πάνω από ζεστό νερό(μπεν μαρί), αφήστε την στην άκρη
3. Χτυπήστε το βουτύρου, εκχύλισμα βανίλιας και ζάχαρη μαζί μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο μείγμα.
4. Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά, κτυπήστε καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίξτε το μείγμα σε κοσκινισμένο αλεύρι και το γάλα σε 2 παρτίδες.
5. Χωρίστε το μείγμα σε 2 μπολ. Ανακατέψτε τη λιωμένη σοκολάτα στο ένα απο τα 2 μπολ, θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε μισό φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας επιπλέον γάλα για να χαλαρώσετε τη συνοχή. Στο άλλο μπολ, προσθέστε το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα και ανακατέψτε καλά.
6. Ρίξτε κουταλιές απο το μέιγμα με το πορτοκαλί στην φόρμα, ακολουθούμενη από κουταλιές το μείγμα σοκολάτας, στροβιλίστε με ένα καλαμάκι για να δημιουργήσετε ένα αποτέλεσμα κυματισμού.
7. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35 λεπτά.

Ευχαριστούμε την κα Dora Joannou

Προηγούμενο άρθροΤο απόλυτο κοτόπουλο φούρνου…θα γλύφετε τα δάχτυλά σας
Επόμενο άρθροΣοκολατίνα Μπισκότο…ένα ανεπανάλυπτο γλυκό ψυγείου