Κέικ πορτοκαλιού με σουλτανίνα σταφίδα

Επιδόρπιο που χρησιμοποιεί κουτάλι σαν μεζούρα και επειδή δεν έχω μπλέντερ το έφτιαξα σε μπλεντερ δεν αλλάζει τίποτα 😁

Υλικά

2 πορτοκάλια
4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ με άρωμα βανίλιας
2 αυγα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 χούφτα σταφίδες συολτινίνες
15 κουταλιές της σούπας αλεύρι 00

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα πορτοκάλια σε μεγάλα κομμάτια, τα βάζουμε σε έναν πολυκόφτη μαζί με τη ζάχαρη, τα ψιλοκόβουμε, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τις μισές σταφίδες και τα ανακατεύουμε με τον επεξεργαστή για ένα λεπτό περίπου, αλείφουμε τη φόρμα με λάδι.

Χρησιμοποίησα φόρμα σιλικόνη, έριξα την ζύμη και στολίζω τη ζύμη με τις υπόλοιπες σταφίδες και ψήνω για μισή ώρα περίπου στους 170°, γιατί με τη φόρμα σιλικόνης πρέπει πάντα να ψήνεις 10° λιγότερο από την κανονική, μετά από 20 λεπτά κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα και είναι πραγματικά νόστιμο.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια κανέλας με βραστό ρύζι
Επόμενο άρθροΗ γλυκιά μου λουκουμόπιτα!