Κέικ πορτοκαλιού με γλάσο πορτοκάλι

Κέικ πορτοκαλιού

Υλικά

3 αυγά
80 γρ. ζάχαρη
130 ml χυμό πορτοκαλιού
70 ml ηλιελαίου
τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
16 γρ. μπέικιν πάουντερ
220 γρ. αλεύρι μαλακού σίτου
μια πρέζα αλάτι

500 ml χυμό πορτοκαλιού
1 σακουλάκι κρέμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σ ένα μεγάλο μπολ το αλάτι τ αυγά τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε λίγο λίγο τον χυμό πορτοκαλιού συνεχίζοντας να χτυπάμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο και το ηλιέλαιο.

Ρίχνουμε το ξύσμα και το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν. Τώρα ανακατεύουμε με το σύρμα απαλά απαλά.


Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ 26 εκ. βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ° C βαθμούς για 40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το κέικ και ξεφορμάρουμε.


Σ ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού τον ζεσταίνουμε προσοχή μην κάψει και προσθέτουμε την κρέμα βανίλιας.
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Προσθέτουμε και το κορν φλάουερ. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.


Λαδώνουμε με λίγο λάδι την φόρμα του κέικ και ρίχνουμε την κρέμα.

Τοποθετούμε από πάνω το κέικ μας και πιέζουμε προς τα κάτω.


Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. Το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα τη φόρμα και ξεφορμάρουμε.


Στολίζουμε με φέτες πορτοκαλιού και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!!!

Καλή επιτυχία

Subscribe for more delisious recipes here

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ Κακάου Σοκολάτας…για γιορτινό Τραπέζι
Επόμενο άρθροΡεβανί με μαλεμπί