Σοκολατένιο Κέικ Μπισκότων

Συστατικά

για τον διάλυμα καφέ
⅓ φλυτζανι νερό
½ κουτάλι στιγμιαίου καφέ
για το γλάσο σοκολάτας
½ φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ή προσθέστε οσο απαιτείται
80 γραμμάρια σοκολάτας ή ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη ή σπασμένη σοκολάτα
άλλα συστατικά
250 γραμμάρια μπισκότα πτιμπερ ή digestive

Οδηγίες

Στρώστε μια φόρμα του κέικ ή ένα ταψάκι με χαρτί ψησίματος, και βουρυρώστε το. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μεσαίου μεγέθους ταψακι κέικ.

Για το διάλυμα του καφέ

Βάλτε το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και το θερμαίνετε. Το νερό πρέπει να είναι ζεστό ή ελαφρώς ζεστό. Στη συνέχεια, βάλτε το ζεστό νερό σε ένα μπολ, προσθέστε ½ κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ.
Ανακατέψτε πολύ καλά. Κρατήστε στην άκρη.

Για το γλάσο σοκολάτας

Ρίξτε το γάλα στο ίδιο σκεύος. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο.
Αναμειγνύεται πολύ καλά να διαλυθεί χωρίς σβόλους. Στη συνέχεια, προσθέστε 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη. Κρατήστε τη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Με ένα σύρμα ανακατεύετε έτσι ώστε όλη η ζάχαρη να διαλύεται. Αφήστε αυτό το μείγμα με κακάο το να βράσει.
Αφού έρθει σε βράση, στη συνέχεια συνεχίστε να σιγοβράζετε για 2 έως 3 λεπτά σε χαμηλή έως μεσαία φλόγα. Ανακατεύετε συχνά.
Μετά από 2 έως 3 λεπτά, κατεβάστε το και προσθέστε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και αρχίστε να ανακατεύετε. Το ζεστό διαλύμα κακάου θα λιώσει τη σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι να έχει μια ωραία συνοχή.
Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε μερικά κομμένα καρύδια ή ξηρά φρούτα, αν θέλετε.

Φτιαχνουμε το κέικ μπισκότων

Πάρτε κάθε μπισκότο και αρχίστε να το βουτάτε στο διάλυμα καφέ. Βάλτε και αφαιρέστε στο δευτερόλεπτο. Μην κρατάτε για περισσότερο χρόνο, καθώς τα μπισκότα θα σπάσουν.
Απλά πρέπει να καλύψετε τα μπισκότα με το σιρόπι του καφέ.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μπισκότο στο ταψάκι σε ένα μόνο στρώμα μπισκότων.
Δημιουργήστε επίσης ένα δεύτερο στρώμα. Ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού, μπορείτε να φτιάξετε 2 έως 3 στρώματα.
Τώρα ρίξτε το μισό από τη γλάσο σοκολάτας στα στρώματα μπισκότων και απλώστε το ομοιόμορφα, αλλά απαλά με μια σπάτουλα. Μπορείτε επίσης να γυρίσετε το ταψακι έτσι ώστε να απλωθεί η σοκολάτα.

Κάνετε μια άλλη τρίτη και τέταρτη στρώση μπισκότα βουτυγμένα στο σιρόπι του καφέ.
Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο γλασό σοκολάτας και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Σφραγίστε το ταψάκι με ένα αλουμινόχαρτο. Κρατήστε στο ψυγείο και αφήστε το κέικ μπισκότων να σφίξει για 4 έως 5 ώρες. Μπορείτε επίσης να κρατήσετε όλη την νύχτα.
Τώρα ανασηκώστε προσεκτικά τις πλευρές του χαρτιού ψησίματος και βάλτε το κέικ μπισκότων σε μια σανίδα κοπής ή δίσκο. Κόψτε το κέικ απαλά.
Το κέικ μπισκότων σοκολάτας θα έχει στρώματα. Έτσι κατά το σερβίρισμα μπορείτε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να εμφανιστούν τα στρώματα.
Σερβίρετε κέικ μπισκότων ως επιδόρπιο.

ΠΗΓΗ: vegrecipesofindia.com

Προηγούμενο άρθροΓλυκό ψυγείου με γεύση προφιτερόλ
Επόμενο άρθροΑφράτο ραβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα