Κέικ πορτοκαλιού σε 10 λεπτά

Κέικ πορτοκαλιού σε 10 λεπτά, Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να γίνει το παραδοσιακό κέικ ποστοκαλιού πιο αφράτο από ποτέ!

Yλικά

2 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. ρικότα ή τυρι κρέμα Φιλαδελφεια
100 ml ηλιέλαιο
Χυμό από 1 πορτοκάλι
190 γρ. αλεύρι
15 γρ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά,προσθέτουμε τη ζάχαρη,τη βανίλια,το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα ν ασπρίσει.
Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά μέσα στο μείγμα.
Ρίχνουμε τον χυμό,το ηλιέλαιο, το αλεύρι και το μπέικιν ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αποσπώμενη φόρμα 22 εκ. στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά (αναλόγως τον φούρνο) μέχρι να ροδίσει.

Κέικ πορτοκαλιού

 

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι κοκκινιστό με αρακά καροτάκια και πατάτες
Επόμενο άρθροΖουμερά κεφτεδάκια με μυστικό. Όσοι το έχουν δοκιμάσει ζητούν τη συνταγή.