Κέικ Πορτοκλαιού σκέτος αφρός

Υλικά:

χυμό από 2 πορτοκάλια
τριμμένη φλούδα από 2 πορτοκάλια
50 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
αλεύρι 225 γρ
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 αυγά
1 φακελάκι μαγιά
225 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

Στο μπολ ενός μίξερ βάσης ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών και χτυπάμε έως ότου γίνει μία σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα άλλο μπολάκι χτυπάμε κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά (αυτό είναι και το μυστικό της συνταγής να γινει αφρός)
Σε ένα τρίτο μπολάκι ανακατεύουμε το αλεύρι τη μαγιά το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι
Αναμειγνύουμε τους κρόκους των αυγών με το μείγμα αλευριού και προσθέτουμε και το χυμό πορτοκαλιού το οποίο είναι λίγο κρύο και ξεκινάμε και ανακατεύουμε το μείγμα με το σύρμα έως ότου διαλυθεί εντελώς το αλεύρι και δεν κάνει σβόλους.

Μόλις έχουμε ανακατέψει πολύ καλά ξεκινάμε και ρίχνουμε μέσα την μιση περίπου μαρέγκα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης
να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια Επιστρέφουμε το μείγμα μαρέγκας και πορτοκαλί μέσα στο μπολ του μίξερ βάσης που είναι η υπόλοιπη μαρέγκα
και συνεχίζουμε πάλι το ανακάτεμα με τον ίδιο τρόπο έως ότου ενσωματωθεί όλο το μείγμα .
Μετά βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά ο χρόνος αυτός εξαρτάται και από το φούρνο
σας. Βγάζουμε και πασπαλίζουμε με ζαχαρη άχνη

Είναι ο ορισμός του κέικ πορτοκαλιού

Δημοσίευση του χρήστη Andrea Marchetta

Προηγούμενο άρθροΜπαλάκια σοκολάτας πρωτείνης…το πιο υγιεινό σνακ
Επόμενο άρθροΔιάσημη συνταγή Βήμα-Βήμα Αναποδογυρισμένο κέικ μπανάνας