Κέικ σιμιγδαλιού με σταφίδες

Yλικά

500 ml γάλα
200 ml νερού
50 γρ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο
φλουδες πορτοκαλιού
150 γρ.σιμιγδάλι
2 αυγά
130 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
200 γρ. τυρί ρικότα
70 γρ. σταφίδας
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το φλουδες πορτοκαλιού και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βράσει.
Αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού. Σταδιακά προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Βγάζουμε την κατσαρόλα απ τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σ ένα μπολ βάζουμε τ αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι ν αφρατέψει το μείγμα μας και ν ασπρίσει.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού-πορτοκαλιού και την ρικότα. Ανακατεύουμε.Προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα του σιμιγδαλιού που είχαμε στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το μίξερ.


Πασπαλίζουμε τις σταφίδες με το αλεύρι και τις ρίχνουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να πάνε παντού.


Βουτυρώνουμε μία φόρμα 20 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 50-60 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζουμε το κέικ μας αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν έχετε φάει τόσο αφράτο και γευστικό κέικ!!!!!!!

Καλή επιτυχία

Suscribe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστά σεκέρ παρέ
Επόμενο άρθροΕίναι η πιο εύκολη πρασοτυρόπιτα χωρίς φύλλο