Δείτε Επίσης: Εύκολο κέικ σοκολάτας με φουντούκι | Το καλύτερο καταπληκτικό ρολό με Nutella και σοκολάτα

Κέικ Σοκολάτας

Υλικά

4 αυγά
150γρ Ζαχαρη
1 φακελάκι βανίλια
100 ml λάδι
100 ml γάλα
200 γρ αλεύρι
3 κσ κακάο
15 γρ μπεικιν παουντερ
Τριμμένο καρύδι

Γκαναζ
200 μλ γάλα
100γρ ζάχαρη
100μλ λάδι
3 κσ κακάο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να ασπρίσει το μείγμα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το λάδι , γάλα, και χτυπάμε.
Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι, το κακάο και το μπεικιν και ανακατεύουμε με μία μαρίζ πολύ καλά.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρέξ 30χ24 εκ και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Για την Γκαναζ

Σε ένα κατσαρολάκι που βάζουμε στην φωτιά ρίχνουμε το γάλα, ζάχαρη,λάδι και το κακάο και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 10 λεπτά να βράσει και να πάρουμε μία παχύρρευστη σοκολάτα.

Βγάζουμε από το φούρνο το κέικ ελέγχουμε με την μέθοδο της οδοντογλυφίδας εάν είναι έτοιμο και αφού αφήσουμε την γκαναζ 5 λεπτα να κρυώσει την απλώνουμε πάνω από κέικ μας. Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε κάθε κομμάτι με τριμμένο καρύδι και σερβίρουμε

Δείτε Επίσης: Εύκολο κέικ σοκολάτας με φουντούκι | Το καλύτερο καταπληκτικό ρολό με Nutella και σοκολάτα

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΤο πιο κρεμμώδες κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο
Επόμενο άρθροΖαμπονοτυροπιτάκια της Μαμάς…το τέλειο σνακ