Μπισκοτογλυκό με λίγα υλικα

Υλικά:

_ Σαβαγιαρ και μπισκότα (η ποσότητα ανάλογα με το μέγεθος του πυρεξ)
_ 1 λίτρο γάλα.
_ 4 κουτάλια ζάχαρης (μπορείτε να μειώσετε ή να αυξήσετε την ποσότητα)
_ 4 κουτάλια κορν φλαουρ.
_ 2 κουταλιές κακάου χωρίς ζάχαρη.
_ 1 φακελάκι σκόνη σοκολάτας.
_ 2 κουτάλια αλεύρι μαλακού σίτου.
_ Nutella ή σοκολάτα.
_ Αμύγδαλα.

Εκτέλεση

Σε ένα πυρέξ 35χ25 εκ στρώνουμε στη βάση τα σαβαγιάρ και τα μπισκότα πτι-μπερ σειρά παρα σειρα αφού πρώτα το σαβαγιάρ τα βουτήξουμε στο γάλα όπως βλέπετε στη φωτογραφία.


Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 1 λίτρο γάλα, 4 κουταλιές ζάχαρη κορν φλάουρ, κακάο, σκόνη σοκολάτας και δύο κουταλιές αλεύρι

και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια και γρήγορα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αδειάζουμε τη ζεστή κρέμα να καλύψει τα μπισκότα πλήρως,

ισιωνουμε την κρέμα και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για δύο με τρεις ώρες.
Οταν βγάζουμε το γλυκό μας από το ψυγείο και το διακοσμουμε με nutella που έχουμε βάλει σε σακούλα ζαχαροπλαστική

και τριμμένο αμύγδαλο


και το γλυκό μας είναι έτοιμο

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΟι πιο ζουμεροί πατατοκεφτέδες με κιμά
Επόμενο άρθροΠίτα με ζυμαρικά και μαγιονέζα!