Κέικ Napoleon

Πρόσφατα αγόρασα ένα κέικ Napoleon από το κατάστημα και ήμουν πολύ απογοητευμένος … δεν είχε καμία σχέση με τη γεύση που είχα πριν από χρόνια 😒
Νομίζω ότι όλοι έχουμε δοκιμάσει αυτό το νόστιμο επιδόρπιο και οι περισσότεροι το λατρεύουμε. Έτσι αποφάσισα να τo κάνω μόνος μου
(Δεν έκανα το ζαχαρούχο γάλα καραμέλα, αλλά αγόρασα καραμέλα)

Υλικά:

450 γραμμάρια φύλλο σφολιάτας .
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα (έχω ετοιμη καραμέλα απο ζαχαρουχο).

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε λωρίδες περίπου 2 εκ.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220 γρ. για 10-12 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το μαλακό βούτυρο και την καραμέλα να γίνει κρέμα.  Όταν ψηθούν οι λωρίδες τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.

Αφήνουμε στην άκρη 2 λωρίδες να τις σπάσουμε και πασπαλίζουμε το «Napoleon» μας όταν το βγάλουμε από το ψυγείο»
Απλώστε μια μεμβράνη στον πάγκο και απλώστε λίγη κρέμα πάνω του.
Τοποθετούμε λωρίδες σφολιάτας σφιχτά τη μια δίπλα στην άλλη πάνω του.


Περιχύνουμε με κρέμα.
Στη συνέχεια, λωρίδες και πάλι κρέμα. Μέχρι να τελειώσουν λοιπόν.
Στη συνέχεια τυλίγουμε προσεκτικά με τη βοήθεια της μεμβράνης και φυλάμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει.


(Το έκανα χθες το βράδυ, αλλά νομίζω ότι μετά το 3 4 είναι έτοιμο για κατανάλωση 😋👌).
Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο αφαιρούμε προσεκτικά την μεμβράνη και το βάζουμε σε κατάλληλο ταψί.
Πασπαλίζουμε με τις σπασμένες λωρίδες ζύμης που είχαμε αφήσει στην άκρη πριν.


Αποδείχθηκε ότι ήταν ένα απίστευτα νόστιμο “Napoleon” “

Μια υπέροχη και γλυκιά μέρα σε όλους μου

Προηγούμενο άρθροΓρήγορο και εύκολο Bounty cake έτοιμο σε μόλις 10 λεπτά!
Επόμενο άρθροΚιουνέφε πατάτας ✨🌿🥔