Καζάν Ντιμπί στο τηγάνι

Για την προετοιμασία του χρειάζεστε

1 λίτρο φρέσκο ​​γάλα
1 κούπα ζάχαρη / χωρητικότητας 200 ml. / / Θέλω να προσθέσω ότι το γλυκό αυτό είναι αρκετά γλυκό και αν σας αρέσουν όχι και τόσο γλυκές κρέμες, μπορείτε να μειώσετε λίγο τη ζάχαρη./
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ρυζιού
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
1 βανίλια
Λίγο βουτυρο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Λίγη κανέλα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε 800 ml. από το γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας απαλά.
Στα υπόλοιπα 200 ml. γάλα προσθέτουμε το αλεύρι, το ρυζάλευρο και το άμυλο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέστε αυτό το μείγμα στο ζεστό γάλα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει η κρέμα. (αν σας αρέσει ριξτε 1-2 πρεζες τριμμένη σε σκόνη μαστίχα)Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε αρκετές συνταγές που διάβασα, συμβουλεύω το επόμενο βήμα να γίνει σε παραλληλόγραμμο ταψί, επέλεξα να το κάνω σε ταψί 24-26 εκ.
Αλείφουμε καλά τον πάτο του ταψιού με βουτυρο. Με ένα σουρωτήρι πασπαλίζουμε τη ζάχαρη άχνη στο βούτυρο.

/ τώρα μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη και λίγη κανέλα /.
Βάλτε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και καραμελώστε ομοιόμορφα τον πάτο ολόκληρου του τηγανιού.
Ρίχνουμε ένα μικρό μέρος της κρέμας πάνω στην καραμέλα, απλώνουμε καλά σε όλο τον πάτο. Περιμένετε λίγα λεπτά (10′) να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια της κρέμας.


Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω, λειαίνουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά (13′) ακόμα χωρίς να ανακατεύουμε.


Κρυώνουμε την κρέμα, περιμένουμε να κρυώσει τελείως το ταψί και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.


Στη συνέχεια, με μια σπάτουλα, χωρίζουμε προσεκτικά την κρέμα από τον πάτο και τυλίγουμε σε ρολό.


Για να φτιάξετε μια λεπτή και εύκολη στρώση χρησιμοποιήστε τη μισή κρέμα. Κάνουμε το άλλο μισό με τον ίδιο τρόπο σε άλλο τηγανι. Αν δεν πρόκειται να τυλιξετε το γλυκό, ετοιμάστε ολόκληρη τη δόση σε ταψί ή φόρμα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚρέπες με τυρί και σπανακι
Επόμενο άρθροΖουμερό Κεικ σοκολάτας με λεπτή κρέμα