Καλαθάκια με κιμά και τσουκνίδες ή σπανάκι στο φούρνο.

Σήμερα σας ετοίμασα κάτι υπέροχο! Εγώ ο ίδιος με εξέπληξε η γεύση.
Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια συνταγή, αλλά αυτοσχεδίασα.

Υλικά

Σχετικά με τον κιμά:
500 γρ κιμά χοιρινό
1 αυγό
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
φρέσκος μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι, κύμινο

Για τη γέμιση:
80 γρ τσουκνίδα ζεματισμένη και ψιλοκομμένη / αυτή είναι η ποσότητα της ήδη επεξεργασμένης τσουκνίδας / ή τσουκνίδα
4 αυγά
60 γρ τυρί κρέμα
100 γρ κίτρινο τυρί
Αλάτι

Θα χρειαστείτε μπολ – πορσελάνη, γυαλί, όπως έχετε είναι αυτά της κρέμα καραμέλας.
Τα δικά μου είναι σε τάπερ μεγέθους 8 επί 5 εκ. Βγήκαν 7 έτοιμα καλάθια.

Παρασκευή:

1. Αλείφουμε τα μπολ με πολύ λίγο λάδι.
2. Ο κιμάς ανακατεύεται με μπαχαρικά.
3. Τα καλάθια σχηματίζονται. Παίρνετε τον κιμά και τον πιέζετε στα τοιχώματα και στον πάτο των μπολ.


4. Τα τελειωμένα καλάθια ψήνονται πρώτα μόνο από αυτά, χωρίς τη γέμιση. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά περίπου. Αλλά κρίνετε μόνοι σας.

5. Χτυπάμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζι
6. Αφαιρούμε τα καλάθια και γεμίζουμε με τη γέμιση. Επιστρέφουμε να ψηθούν. Στο φούρνο μέχρι να είναι έτοιμο – περίπου 15-20 λεπτά.
7. Τα τελειωμένα καλάθια αφαιρούνται από τα καλούπια και αφήνονται για λίγο κάπου.


Θα δείτε λίγο υγρό στα μπολ και πάνω τους. Θα στραγγίσει γρήγορα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπανάκι αντί για τσουκνίδα.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΕύκολο Ψωμί Ζυμωτό
Επόμενο άρθροMuffins σοκολάτας με Nutella και υγρά στο μέσο.