Καλαμποκόπιτα με μπέικον, πάπρικα και καλαμπόκι

– υπέροχο, νόστιμο, πολύ γρήγορο και εύκολο στην παρασκευή του. Το τέλειο πρωινό (ή δείπνο) που θα απολαύσουν όλοι

Συστατικά:

150 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
180 γραμμάρια πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιου)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
70 γρ αλεύρι
10 γρ μπέικιν πάουντερ
25 γρ ζάχαρη
120 ml ηλιέλαιο
140 γρ γιαούρτι
2 αυγα
100 ml γάλα
80 γρ τυρί τσένταρ
1 κόκκινη πιπεριά, κερατο
150 γρ καλαμπόκι σε κονσέρβα

50 γρ τυρί τσένταρ για πασπάλισμα από πάνω

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε το μπέικον σε λίγο λάδι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολέντα, αλάτι, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λάδι, ελληνικό γιαούρτι, αυγά και γάλα. ανακατευουμε να ομογενοποιηθούν όλα μαζι.
Ανακατεύουμε με τυρί τσένταρ (80 γρ.).
Προσθέστε πάπρικα, τηγανητό μπέικον και καλαμπόκι. Ανακατέψτε καλά.
Προθερμάνετε το φούρνο (με ανεμιστήρα) στους 180 C.
Λαδώνουμε καλά το τηγάνι, τον πάτο και τα τοιχώματα. Ρίξτε το μείγμα, ισιώστε και πασπαλίστε τυρί τσένταρ (50 g) από πάνω.
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΚέικ με Κακάο
Επόμενο άρθροΚρεμώδες κέικ με σιμιγδάλι – χωρίς ψήσιμο – χωρίς αυγά