Δείτε Επίσης: Κοτόπουλο με πατάτες σε σάλτσας μπεσαμέλ | Κοτόπουλο στον φούρνο με μπεσαμελ!

Καλοκαιρινά λαχανικά στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας,τυριά και μπεσαμελ

Υλικά:

3 πατάτες Νάξου
3 μελιτζάνες τσακωνικες
3 κολοκύθια
1 πιπεριά Φλωρίνης
ελαιόλαδο και λίγο ηλιέλαιο για τηγάνισμα
300γρ φέτα
150γρ τυρί γκουντα τριμμένο
100 γρ κεφαλογιαβιερα τριμμένη
Μπεσαμελ:
Υλικά:
50 γρ βούτυρο
50 γρ αλεύρι
500 λίτρο γάλα
κεφαλοτύρι
αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο κανέλλα
1 αυγό
ψιλοκομμένο

Σάλτσα ντομάτας
Υλικά:
1 1/2 φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας αλάτι πιπέρι ρίγανη σκόρδο σκόνη μαϊντανό

Εκτέλεση:

Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τις πατάτες μας τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες αφήνουμε να στραγγίσουν από το περιττό λάδι και απλώνουμε σε ταψί, πρώτα τις πατάτες,και τη πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες (ωμή), φτιάχνουμε την σάλτσα απλώς ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας μαζί και βάζουμε λίγη πάνω απο τις πατάτες στρώνουμε και τις μελιτζάνες πάλι σάλτσα και τα κολοκύθια και πάλι σάλτσα…βάζουμε ανάμεσα και τα τυριά φέτα,το γκούντα, και την κεφαλογιαβιερα ετοιμάζουμε την μπεσαμελ…σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο το αλεύρι να φύγει η αλευριλα και προσθέτουμε το γάλα αφού πήξει λίγο αφαιρέστε από την φωτιά και προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας συνεχώς και τα μπαχαρικά, προσθέτουμε την μπεσαμελ στο ταψί μας το τυρί από πάνω και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει…

Δείτε Επίσης: Κοτόπουλο με πατάτες σε σάλτσας μπεσαμέλ | Κοτόπουλο στον φούρνο με μπεσαμελ!

ΠΗΓΗ: Greek Home Cooking

Προηγούμενο άρθροΗ πιο Καλοκαιρινή και αρωματική Μακαρονάδα
Επόμενο άρθροΤα Σπιτικά Ροξάκια