Ένα πιάτο αγαπημένο, με ζουμερή γέμιση και απερίγραπτη νοστιμιά!! Εύκολη συνταγή με πλούσια κρέμα και σάλτσα ντομάτας, που δεν θα αντισταθείτε πολύ!!
ΥΛΙΚΑ

Για κανελόνια:
1 πακέτο κανελόνια
1 κουτί από θρυμματισμένες ντομάτες
300 γραμμάρια κιμά ανάμικο
60 γρ τριμμένη γραβιέρα
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
βούτυρο για το ταψί
αλάτι και πιπέρι
Για σάλτσα μπεσαμέλ:
30 γρ. αλεύρι
250 ml κρέμα γάλακτος
40 γρ. βούτυρο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία.
Όταν το ελαιόλαδο είναι ζεστό, τοποθετήστε το κιμά στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας καλά. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το γούστο σας.
Στη συνέχεια, προσθέστε τις θρυμματισμένες ντομάτες και την πάπρικα στην κατσαρόλα, χαμηλώστε τη θερμότητα και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Στη συνέχεια αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη θερμότητα και αφήστε τη στην άκρη.
Βράζετε μεγάλο όγκο νερού σε μια δεύτερη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία.
Μετά το βράσιμο, βυθίστε τα κανελόνια σε βραστό νερό και αφήστε τα να μαγειρευτούν για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν al dente.
Όταν είναι έτοιμα, αποστραγγίστε τα από το νερό και αφήστε τα στην άκρη.

Βουτυρώνετε καλά ένα ταψί.
Γεμίστε τα κανελόνια με τον κιμά , χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι και τοποθετήστε τα το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί.
Προετοιμάστε τη σάλτσα μπεσαμέλ
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Όταν το βούτυρο λιώσει, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε τη κρέμα γάλακτος αργά και χτυπάτε συνεχώς με ένα αναδευτήρα μέχρι να πάρετε μια κρεμώδη και παχιά σάλτσα.
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη θερμότητα και προσθέστε τη σκόνη μοσχοκάρυδου. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
Ρίξτε αυτή τη σάλτσα μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια στο ταψί και στη συνέχεια πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί.
Βάλτε το ταψί στον προθερμαινόμενο φούρνο και αφήστε το να ψηθεί για 30 λεπτά ή μέχρι το τριμμένο τυρί στην επιφάνεια να είναι χρυσορόδινο.
Απολαύστε συνοδεύοντας με μια ωραία πράσινη σαλάτα.

Προηγούμενο άρθροΚέικ με Αχλάδι και Μπανάνα…
Επόμενο άρθροΑυτός ο Μπακλαβάς με φυστίκι δεν υπάρχει