Μοσχαράκι με μανιταρια και ρύζι μπασματι

Υλικά

1. Κιλό κρέας Κομμένο σε κομματάκια
250 γραμ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα εάν είναι μεγάλα
1. Ξερό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2. Κούπα του καφέ λάδι
2. Σκελίδες σκόρδο κομμένο σε Φετούλες
1. Φίλο Δάφνης
1. Ποτηράκι του λικέρ κονιακ
1/2. Ποτηράκι κόκκινο κρασί
Μία πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη
1 Κουτάλι της σούπας πελτέ
Αλάτι και πιπέρι
1 Ποτήρι νερό
1. Κούπα του καφέ ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι στην χύτρα Και σοτάρουμε το κρέας ωσότου ροδίσει
Προσθέτω το κρεμμύδι με το σκόρδο, περιχύνουμε το ΚονιάΚ. Μόλις
το Βνάζουμε το κρέας την Χύτρα το διατηρούμε
ζεστό. Βάζουμε στην χύτρα τα μανιτάρια τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά και τα
σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε πάλι το κρέας τον πελτέ το αλάτι το
πιπέρι και το νερό κλείνουμε την χύτρα και μανειρεύεται για 15 έως 20
λεπτά. Έχουμε βράσει και το ρύζι μας σε νερό κι αλάτι. Σερβίρουμε το
Φαγητό πασπαλισμένο με το μαϊντανό. Άλλη το θέλουν με ρύζι και άλλοι με
πατατούλες τηγανιτές .
Εύχομαι σε όλη την ομάδα καλό Σαββατοκύριακο να έχετε!!

ΠΗΓΗ: Marianthi Kalogiros

Προηγούμενο άρθροΓρήγορη και εύκολη σοκολατίνα χωρίς βούτυρο και οικογενειακό μέγεθος
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμο Τυρόψωμο