Κανελόνια

Συστατικά

300g κιμά
150γρ. Κανελόνια
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
50g σάλτσας ντομάτας
λάδι
αλάτι
λιγο μαϊντανό ψιλοκομμένος
μαύρο πιπέρι
για την Μπεσαμέλ
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
300ml γάλα
αλάτι
200 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη (100 γρ σε κυβάκια και 100 τριμμένη)
κεφαλογραβιέρα τριμμένη
150γρ σάλτσα ντομάτας με αλάτι και βασιλικό

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε 2 κουταλιές λάδι τα κρεμμύδια με το κιμά μέχρι να γίνει καφέ.
Προσθέτω τις ντομάτες και συνεχίζω να μαγειρεύω για 2-3 λεπτά.
Μετα ρίχνω την σάλτσα ντομάτας και αφήνω να βράσουν.
Προσθέτω τον μαϊντανό ,μαύρο πιπέρι, αλάτι
Ανακατέψτε για 10-15 λεπτά.
Για την μπεσαμελ
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά την μαργαρίνη ή βούτυρο να λιώσει
Προσθέτω μια κουταλιά αλεύρι και ανακατεύω να γίνει καφέ
Ρίχνω το γάλα και ανακατεύω να πήξει (να αφήνει γραμμή η κουτάλα)
Προς το τέλος ρίχνω το αλάτι και συνεχίζω να βράζουμε μέχρι να πήξει κι άλλο και αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε την μισή μοτσαρέλα στον κιμά την κεφαλογραβιέρα και ανακατέψτε.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε την βάση με την μισή μπεσαμελ και ραντίζουμε καλά με σάλτσα ντομάτας

Πέρνουμε ένα ένα τα κανελόνια και γεμίστε τα με την γέμιση κιμά και βάλτε στο ταψί.
Ραντίζετε με την υπόλοιπη μπεσαμελ, σάλτσα ντομάτας και κεφαλογραβιερα.
Τελος απλώνουμε και τριμμένη μοτσαρέλα να το καλύψουμε από πάνω.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά

Καλή Απόλαυση

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΚορμός Σοκολάτας με σαβαγιάρ
Επόμενο άρθροΗ πιο νόστιμη συνταγή μελιτζάνας! Δεν θα τηγανίσετε ποτέ μελιτζάνα ξανά!