Κιουνεφέ Πολίτικο

ΥΛΙΚΑ :

 ½ (ένα πακέτο) φύλλο κανταΐφι τεμαχισμένο
 250 γρ. βούτυρο
 500 γρ. ανθότυρο ή τυρί κρέμα ή μοτσαρέλα τριμμένη
 επιπλέον βούτυρο για το ταψί και το ράντισμα
 Φιστίκια, θρυμματισμένα για γαρνιτούρα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
 300 γρ. ζάχαρη
 300 γρ. νερό
 Λίγες σταγόνες λεμονιού
 1 ξύλο κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ξεκινήστε ετοιμάζοντας το σιρόπι, γιατί θα πρέπει να είναι κρύο.
Τοποθετήστε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά και βάλτε τη ζάχαρη, το νερό, το ξύλο κανέλας και τις
σταγόνες λεμονιού να βράσουν για 2 – 3 λεπτά περίπου, από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Στη
συνέχεια, σβήστε τη θερμότητα.
Χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι κόψτε το καταϊφι για να μην έχει πολύ μακριές ίνες.
Βάζετε το κομένο καταϊφι σε μπωλ και το ξεμπλέκετε πολύ καλά με τα δάχτυλά σας για να αφρατέψει.
Το αφήνετε στην άκρη.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα.
Λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Βουτυρώστε ένα ταψάκι 22 x 30 εκ.
Απλώστε ομοιόμορφα το μισό κανταΐφι στο ταψί και πιέστε προς τα κάτω χρησιμοποιώντας τα χέρια σας
για να γίνει επίπεδη η στρώση. Περιχύνετε με λίγο βούτυρο. Απλώστε από πάνω ομοιόμορφα το τυρί
και συνεχίστε με το υπόλοιπο μισό κανταΐφι. Πιέστε ξανά χρησιμοποιώντας τα χέρια σας να γίνει
συμπαγές και επίπεδη η επιφάνεια.
Ραντίζετε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 – 50 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να πάρει ένα
ωραίο ρόδινο χρώμα.
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζετε απο το φούρνο και όπως είναι ζεστό το σιροπιάζετε με το ήδη κρύο
σιρόπι.
Αφήστε το στην άκρη για 5-7 λεπτά πριν το σερβίρετε. Αφού απορροφηθεί το σιρόπι, κόψτε το όπως
σας αρέσει και γαρνίρετε με τα θρυμματισμένα φυστίκια. Καλή επιτυχία!!

ΠΗΓΗ: jalesturkishdelights.com

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή του Σφουγγάτο Κύθνου
Επόμενο άρθροΚουνουπίδι με σάλτσα τυριού φέτας