ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 μεγάλη μελιτζάνα
½ φλιτζάνι κρεμμυδιού, ψιλοκομμένο ή 1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
2 μεσαίες τομάτες, ψιλοκομμένες
5 έως 6 μεσαία σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα, περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόκκινου τσίλι ή προσθέστε όπως θέλετε
1 έως 1,5 κουταλιού λάδι
1 κουταλιά της σούπας φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
αλάτι όπως απαιτείται

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ξεπλύνετε την μελιτζάνα στο νερό. Στεγνώστε με μια πετσέτα κουζίνας. Ψήστε την μελιτζάνα στο φούρνο. Γυρίστε την μελιτζάνα , έτσι ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα.
Θα μπορούσατε επίσης να ενσωματώσετε κάποια σκελίδες σκόρδου στην μελιτζανα και στη συνέχεια να την ψήσετε.
Ψήστε την μελιτζ’ανα μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως και να είναι μαλακή. Με ένα μαχαίρι ελέγξτε την ομοιότητα. Το μαχαίρι πρέπει να ολισθαίνει εύκολα στις μελιτζάνες χωρίς καμία αντίσταση. Βγάλτε την μελιτζάνα απο το φούρνο και βυθίστε σε ένα μπολ με νερό μέχρι να κρυώσει.
Ξεφλουδίστε την φλούδα από τη ψημένη μελιτζάνα μελιτζάνα.
Ψιλοκόψτε-Λιώστε την μελιτζάνα.

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να είναι ημιδιαφανη. Μην τα σκουρείνετε


Προσθέστε την ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά και ανακατέψτε.
Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατέψτε καλά.


Σοτάρετε τις ντομάτες ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ξεκινήσει το λάδι να ξεχωρίζει από το μείγμα. Οι ντομάτες θα πρέπει να είναι μαλακές και το λάδι πρέπει να απελευθερώνεται στο μείγμα.
Τώρα προσθέστε την σκόνη σκόνη τσίλι. Ανακατεύετε καλά.
Προσθέστε την ψιλοκομμένο-λιωμένη μελιτζάνα.


Ανακατεύουμε καλά με το μείγμα κρεμμυδιών-ντομάτας.
Ρίξτε όσο αλάτι θέλετε. Ανακατέψτε για περίπου 4 έως 5 λεπτά περισσότερο.
Τέλος ρίχνουμε τα φύλλα κολιανδρου ή γαρνίρουμε με αυτά. Σερβίρετε με ζεστό ψωμί, ή ψημένο ψωμί.

Καπνιστή Μελιτζάνα
Αντί να την ψήσετε στο φούρνο και έχετε δυνατότητα μπορει να την ψήσετε στα κάρβουνα και αν την καπνίσετε
Αφού την ψήσετε στα κάρβουνα, βάζετε ένα μικρό κομμάτι κάρβουνου στη φλόγα μέχρι να καπνίσει και να γίνει κόκκινο.
Κάνετε μικρές χαραγιές με ένα μαχαίρι. Τοποθετήστε τον κόκκινο καυτό κάρβουνο στο ίδιο ταψάκι ή πιάτο που είναι η ψημένη μελιτζάνα.
Προσθέστε μερικές σταγόνες λάδι στο κάρβουνο. Το κάρβουνο θα αρχίσει να καπνίζει.


Μόλις ο καπνός αρχίσει να απελευθερώνεται από το κάρβουνο, καλύψτε ολόκληρο το ταψάκι ή πιάτο καλά με ένα μεγάλο μπολ.
Αφήστε τον καπνό να εγχυθεί για 1 έως 2 λεπτά. Όσο περισσότερο κάνετε, τόσο πιο καπνιστή θα γίνει. Εγώ την κρατώ για ένα λεπτό. (Η Υπόλοιπη διαδικασία όπως παραπάνω)

ΠΗΓΗ: vegrecipesofindia.com

Προηγούμενο άρθροΤα καλύτερα Ροξάκια…και νηστίσιμα
Επόμενο άρθροΜουστοκούλουρα με πετιμέζι χωρίς ζάχαρη